Turisti tulee ja tuo

Matkailumessut ovat yksi Suomen alkutalven näyttävimmistä tapahtumista, jossa savolaiset ja muut itäsuomalaiset ovat vuosi toisensa perään hyvin näkyvästi esillä. Yksittäisille matkailuyrityksille kuten myös matkailuun ja mökkiläisiin panostaville kunnille ja kaupungeille messut ovat tehokas tapa myydä itseään niin koti- kuin ulkomaisillekin matkailijoille.

Nilsiän kaupunki toi tämän talven messuilla julki, että se tavoittelee nostavansa Tahkon vuodepaikkojen määrän jopa 14 000 lähivuosina. Jos Tahkon mökit ja lomahotellit on myyty täyteen sesonkiaikoina, se tietää Nilsiän väkiluvun kolminkertaistumista. Aika huikea saavutus!

Nilsiä ja muutama muukin Pohjois-Savon paikkakunta on ymmärtänyt jo pitkään, että matkailu on yksi elinkeino muiden elinkeinojen joukossa. Suhteellisesti suurin merkitys matkailulla on ollut pienessä Tervossa, jonka työpaikoista on jopa joka seitsemäs ollut Lohimaassa. Jos haluaa poimia muita matkailuun tosissaan uskoneita pohjoissavolaisia kuntia ja kaupunkeja, niin lista ei järin pitkä: Nilsiän ja Tervon jatkeeksi siihen voi lisätä lähinnä Rautavaaran, Kuopion, Siilinjärven ja Leppävirran.

Ollakseen elinkeino matkailu vaatii reiluja investointeja ja vahvaa henkistä panostusta. Tämän ovat kaukonäköisimmät kunnat ja kaupungit oivaltaneet. Erilaisia matkailullisia viritelmiä ja ennen kaikkea toiveita on kaikissa maakunnan kunnissa, mutta ilman todellisia satsauksia ei ole syntynyt pysyviä tuloksia.

Matkailuelinkeinolla on monia kovia tulevaisuuden haasteita: matkojen kallistuminen ja ilmastomuutokset niistä suurimpina. Ihmiskunnan kasvava elintaso ja vapaa-ajan lisääntyminen takaavat kuitenkin sen, että kulkijoita riittää. Mitä paremman kohtelun turistit saavat, sitä mieluummin he tulevat ja tuovat tukun rahaa tullessaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Notre Dame yhdisti Ranskan ja kristikunnan

Verotuksen suuresta linjasta kehitteillä konsensus

Valinnat on tehty

Mestarien jäljillä

Sipilän odotettu ratkaisu lisää paineita sinipunaan

Ponssen niiaus ei anna toistaiseksi aihetta pelkoon

Lukeminen kannattaa aina

Warren ja Warren päästöt

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.