Turvavyöt pelastavat

Joroisissa sattunut vakaviin seurauksiin johtanut linja-auton ja henkilöauton törmäys pohdituttaa, kuinka tärkeää on ajomatkan aikana käyttää turvavöitä. Lauantaina julkaistujen uutisen perusteella ei ole selvyyttä, olivatko kaikkien bussimatkustajien turvavyöt kiinni.

Bussin kuljettajan velvollisuus on aina ennen ajoon lähtöä kertoa matkustajille, että turvavyöt on kiinnitettävä. Näin kuljettaja menetteli myös torstaina ennen kuin bussi lähti Helsingistä kohti pohjoista. Kuljettajan on kuitenkin mahdoton valvoa ajon aikana, noudattavatko kaikki matkustajat ohjetta. Vastuu on heillä.

Bussionnettomuudet ja lukuisat vaaratilanteet ovat osoittaneet, että turvavyö on ajon aikana paras henkivakuutus. Jos linja-auto joutuu onnettomuuteen eikä matkustajilla ole turvavyöt kiinni, jälki voi olla todella pahaa. Esimerkiksi Joroisissa oli suuronnettomuuden vaara.

Bussifirmojen tulisi painottaa entistä selkeämmin henkilökunnalleen, ettei turvavyöpakko ole korulause vaan erittäin vakavasti otettava määräys. Tuo sanoma on aina selkeästi viestitettävä autossa matkustaville ihmisille. Tarvittaessa asiasta on muistutettava ajon aikana. Liikennöitsijöiden on myös huolehdittava, että turvavyöt ovat kaikin puolin toimintakunnossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Meillä on rautamamma, joka ei ehkä välitäkään lastensa kärsimyksestä

Hirviä kannattaa metsästää aina kun mahdollista

Lapset ja nuoret voivat pääsääntöisesti hyvin

Metsänomistajan pitää voida luottaa

Tyrkytystä ja tilausansoja

Laivuekaupassa työpaikat ovat lopulta sivuseikkoja

Suojeluvelvoite pitäisi määritellä tarkemmin

Budjettiriihen jälkeen

Kun mikään ei riitä

Googlella on hyviä syitä investoida Suomeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.