Tutkittua tietoa matkailun kehittämiseen

Pitkälti Tahkon kasvun myötä matkailu Kuopion alueella painottuu entistä vahvemmin talvikauteen. Suomea turisteille markkinoivan Visit Finlandin yhteiskuntasuhdepäällikkö Jari Ahjoharju arvioi viime viikolla, että myös Savon kesäkauteen pitäisi ideoida uusia houkuttimia (SS 23.4.).

Ilmastonmuutoksen ja kaupungistumisen kaltaiset maailmanlaajuiset muutokset johtavat vähitellen siihen, että puhtaaseen luontoon liittyvien elämysten arvo kasvaa. Uusiin mahdollisuuksiin kannattaa tarttua seuraavaa sesonkia pidemmällä aikajänteellä.

Järvet ja metsät, kalastus, mökkeily ja maatilamatkailu ovat todennäköisiä tulevaisuuden trendejä. Se mikä savolaisille on itsestään selvää, on monelle ulkomaalaiselle eksotiikkaa. Matkailun innovaatiot perustuvat usein tutun ja tavanomaisen näkemiseen vieraiden silmin.

Kuopion alueen tapahtumien kehittämistä varten on muutamana vuonna tehty järjestelmällistä kävijätutkimusta. Haaga-Helian ja Jyväskylän ammattikorkeakoulujen vasta valmistuneessa tutkimuksessa kysyttiin yhdeksän tapahtuman kävijöiden kokemuksia Kunnon Askeleesta Kallavesj’-messuihin.

Tyytyväisyys oli kaudella 2015–16 kaikkialla parantunut tai vähintään pysynyt ennallaan edelliseen sesonkiin verrattuna. Johtopäätös on, että vierailta on osattu kysyä palautetta, ja sitä on myös hyödynnetty tapahtuman tekemiseen paremmaksi.

Kehittämistä on vielä siinä, miten esimerkiksi urheilukisat tai taidetapahtuma näkyvät laajasti kaupungilla ja lähialueella. Tärkeintä on, ettei matkailua kehitetä mutu-tuntumalla vaan tutkitulla tiedolla ja maksavia asiakkaita kuuntelemalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varovaisuus paikallaan Suomen avautuessa

Toivomuksia perhejuhlien järjestäjille

Hidastamisen hyvät puolet saisivat jäädä

Itärata uhkaa jäädä hankekisan takamatkalle

Puijolla merkkejä liike-elämästä

Kolme ohjetta alkuihin ja loppuihin – Laske arvet ja ystävät, mutta älä hätäänny

Epätoivoinen Trump yhä arvaamattomampi

Ahaa-hetkiä etymologian parissa

Matkailun alasajo olisi hätävarjelun liioittelua

Ahaa-hetkiä etymologian parissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.