Tutkittua tietoa matkailun kehittämiseen

Pitkälti Tahkon kasvun myötä matkailu Kuopion alueella painottuu entistä vahvemmin talvikauteen. Suomea turisteille markkinoivan Visit Finlandin yhteiskuntasuhdepäällikkö Jari Ahjoharju arvioi viime viikolla, että myös Savon kesäkauteen pitäisi ideoida uusia houkuttimia (SS 23.4.).

Ilmastonmuutoksen ja kaupungistumisen kaltaiset maailmanlaajuiset muutokset johtavat vähitellen siihen, että puhtaaseen luontoon liittyvien elämysten arvo kasvaa. Uusiin mahdollisuuksiin kannattaa tarttua seuraavaa sesonkia pidemmällä aikajänteellä.

Järvet ja metsät, kalastus, mökkeily ja maatilamatkailu ovat todennäköisiä tulevaisuuden trendejä. Se mikä savolaisille on itsestään selvää, on monelle ulkomaalaiselle eksotiikkaa. Matkailun innovaatiot perustuvat usein tutun ja tavanomaisen näkemiseen vieraiden silmin.

Kuopion alueen tapahtumien kehittämistä varten on muutamana vuonna tehty järjestelmällistä kävijätutkimusta. Haaga-Helian ja Jyväskylän ammattikorkeakoulujen vasta valmistuneessa tutkimuksessa kysyttiin yhdeksän tapahtuman kävijöiden kokemuksia Kunnon Askeleesta Kallavesj’-messuihin.

Tyytyväisyys oli kaudella 2015–16 kaikkialla parantunut tai vähintään pysynyt ennallaan edelliseen sesonkiin verrattuna. Johtopäätös on, että vierailta on osattu kysyä palautetta, ja sitä on myös hyödynnetty tapahtuman tekemiseen paremmaksi.

Kehittämistä on vielä siinä, miten esimerkiksi urheilukisat tai taidetapahtuma näkyvät laajasti kaupungilla ja lähialueella. Tärkeintä on, ettei matkailua kehitetä mutu-tuntumalla vaan tutkitulla tiedolla ja maksavia asiakkaita kuuntelemalla.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.