Työelämään takaisin

Hallitus esittää uutta lakia, jolla edistettäisiin työkyvyttömyyseläkkeellä olevien mahdollisuuksia tehdä työtä. Esityksen mukaan he voisivat ansaita työkyvyttömyyseläkkeellä ollessaan ainakin 600 euroa kuukaudessa ilman että se vaikuttaisi heidän eläkkeeseensä.

Laki parantaisi työkyvyttömyyseläkkeellä olevien mahdollisuuksia jättää eläkkeensä lepäämään ja saada se ilman työkyvyn arviointia uudelleen maksuun, jos työnteko päättyy tai työtulot vähenevät laissa olevien ansaintarajojen mukaisesti. Uusi laki koskisi sekä työeläkelakien että kansaneläkelain mukaisella työkyvyttömyyseläkkeellä olevia.

Esitys liittyy valtion ensi vuoden talousarvioesitykseen ja perustuu hallitusohjelmaan ja SATA-komitean linjauksiin. Sen on tarkoitus olla voimassa ensi vuoden alusta vuoden 2013 loppuun. Lain voimassaolon aikana seurataan, kuinka se edistää työkyvyttömyyseläkkeellä olevien työhön palaamista.

Liian usein työkyvyttömyyseläke merkitsee lopullista ajautumista työmarkkinoiden ulkopuolelle. Niin ei kuitenkaan tarvitsisi olla, sillä terveyden kohentuminen voi antaa mahdollisuuksia tehdä työtä esimerkiksi osa-aikaisesti. Tällaisella ratkaisulla voi puolestaan olla terveyttä lisäävä ja terapeuttinen vaikutus.

Monilla aloilla pienemmätkin työpanokset toisivat helpotusta työntekijäpulaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuopio irtisanoo henkilöstöään – vanhustenhoitoa uhkaa työvoimapula

Vasemmistoliitto iskee nyt perussuomalaisten kylkeen

Tieteenvastustus ei kasvakaan

Kova leipä, pehmeä markkinointi

Suomi mukaan maailman jalkapalloperheeseen

Kanttila ei tule kuntoon hurskastelulla

Kolmen lapsen politiikkaan

Kusti ei voi polkea paikallaan

Ihmisoikeussopimuksen rikkomus häpeä Suomelle

Vasemmistoliiton pitää keksiä parempaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.