Työkuntoutusta pitää katsoa kokonaisuutena

Uutinen tiesi kertoa, että Kevama Oy lopettaa kirja- ja seripainonsa kesäkuun loppuun mennessä Kuopion Itkonniemellä. Kuopion kaupunki omistaa työkuntoutus- ja valmennuspalveluja tarjoavan yhtiön kokonaan (Savon Sanomat 16.3.).

Yritys on tehnyt viime vuosina tappiota. Vuodenvaihteessa kaupungin piti pääomittaa yhtiötä 300 000 eurolla, jotta tilinpäätös oli mahdollista ylipäätään laatia.

Kevaman kriisiytynyt taloustilanne johtuu pitkälle siitä, että rahantulo loppui elokuun alussa alkaneen alueellisen työkokeilun seurauksena, kun asiakkaat saivat valita itse, mihin hakeutuvat. Kevama ei kiinnostanut ilmeisesti siksi, että se edustaa perinteisiä tuotannollisia aloja.

On mahdollista, että noin 50 ihmistä työllistävän Kevaman toiminta osakeyhtiönä loppuu kokonaan. Se olisi sääli, sillä yrityksellä on ollut vuodesta 1965 lähtien tärkeä rooli osatyökykyisten kuntoutuksessa. Yhtiössä on runsaasti osaamista, josta osoituksena ovat kaikki ne ihmiset, jotka ovat löytäneet töitä avoimilta työmarkkinoilta tai ovat innostuneet opiskelemaan.

Pohdinnoissa on vilautettu mahdollisuutta, että Kevaman toimintoja siirrettäisiin työvalmennussäätiö Tukevalle.

Tärkeintä on huolehtia siitä, että pitkäaikaistyöttömille, osatyökykyisille ja muille vaikeasti työllistyville ihmisille on tarjolla osoite, josta saa apua paluuseen työmarkkinoille. Kaupungin virkamiesten ja luottamushenkilöiden on katsottava työkuntoutusta kokonaisuutena. Hyvä olisi, jos toimintojen järjestelyssä olisi mahdollista hyödyntää jo olemassa olevia rakenteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

EU-armeijaa pidetään hähmäisenä federalistien unelmana – Sotilaallinen yhteistyö on kuin tilkkutäkin ompelemista

Koulureppujen tarina

Tuomio puhdistaa ilmaa Puolustusvoimissa

Sateenkaariväen sanomaa ei voi enää vaientaa

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.