Työkuntoutusta pitää katsoa kokonaisuutena

Uutinen tiesi kertoa, että Kevama Oy lopettaa kirja- ja seripainonsa kesäkuun loppuun mennessä Kuopion Itkonniemellä. Kuopion kaupunki omistaa työkuntoutus- ja valmennuspalveluja tarjoavan yhtiön kokonaan (Savon Sanomat 16.3.).

Yritys on tehnyt viime vuosina tappiota. Vuodenvaihteessa kaupungin piti pääomittaa yhtiötä 300 000 eurolla, jotta tilinpäätös oli mahdollista ylipäätään laatia.

Kevaman kriisiytynyt taloustilanne johtuu pitkälle siitä, että rahantulo loppui elokuun alussa alkaneen alueellisen työkokeilun seurauksena, kun asiakkaat saivat valita itse, mihin hakeutuvat. Kevama ei kiinnostanut ilmeisesti siksi, että se edustaa perinteisiä tuotannollisia aloja.

On mahdollista, että noin 50 ihmistä työllistävän Kevaman toiminta osakeyhtiönä loppuu kokonaan. Se olisi sääli, sillä yrityksellä on ollut vuodesta 1965 lähtien tärkeä rooli osatyökykyisten kuntoutuksessa. Yhtiössä on runsaasti osaamista, josta osoituksena ovat kaikki ne ihmiset, jotka ovat löytäneet töitä avoimilta työmarkkinoilta tai ovat innostuneet opiskelemaan.

Pohdinnoissa on vilautettu mahdollisuutta, että Kevaman toimintoja siirrettäisiin työvalmennussäätiö Tukevalle.

Tärkeintä on huolehtia siitä, että pitkäaikaistyöttömille, osatyökykyisille ja muille vaikeasti työllistyville ihmisille on tarjolla osoite, josta saa apua paluuseen työmarkkinoille. Kaupungin virkamiesten ja luottamushenkilöiden on katsottava työkuntoutusta kokonaisuutena. Hyvä olisi, jos toimintojen järjestelyssä olisi mahdollista hyödyntää jo olemassa olevia rakenteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.