Työministeri vie työtä

Vihreitten puheenjohtaja Anni Sinnemäki on hallituksen työministeri, joka haluaisi nyt kasvavan työttömyyden aikana lopettaa Suomesta kokonaisen elinkeinon ja sen mukana tuhansia työpaikkoja. Eläinsuojelijain muutamilta turkistarhoilta salaa ottamien kuvien perusteella ministeri vaatii turkistarhauksen kieltämistä lailla.

Anni Sinnemäki ei ole ensimmäinen, joka on ottanut näin jyrkän kannan turkistarhaukseen. Eläinaktivistit ovat pyrkineet samaan laillisin ja turhan usein myös laittomin keinoin. Poliitikoista on esimerkiksi keskustan kansanedustaja ja ex-ministeri Tanja Karpela ollut jo vuosia sitten vihreän työministerin linjoilla.

Jotkut maat, joissa turkistarhauksella ei ole taloudellista merkitystä, ovat myös toteuttaneet aktivistien toiveet. Suomessa turkistarhauksella on kuitenkin jo pitkät perinteet ja merkittävä asema maaseudun työllistäjänä erityisesti eteläisellä Pohjanmaalla. Sen vuoksi eläinaktivistien tarhaiskutkin ovat herättäneet enemmän tuohtumusta kuin ymmärrystä.

Eläimille pitää taata turkistarhoilla inhimillinen kohtelu, tästä kaikki lähtevät. Eläinrakkaassa, luontoa lähellä olevassa Suomessa ei kukaan hyväksy luontokappaleille aiheutettuja kärsimyksiä. Jos jotkut eivät noudata sääntöjä, heidät on pantava siitä edesvastuuseen. Koko elinkeinoa ei pidä kuitenkaan lopettaa yksittäisten epäkohtien takia. Jos sille tielle lähdetään, meiltä pitää lopettaa Suomesta aika paljon muutakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.