Työntekijät kärsivät mokista

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) johtaman hallituksen päätös alentaa yhteisöveroa 4,5 prosenttiyksiköllä 20 prosenttiin ei näytä vähentäneen yritysten intoa käydä yt-neuvotteluja ja vähentää väkeä.

Nyt piti olla yritysten vuoro kantaa vastuunsa, mutta mitä vielä. Talous ei kasva, investoinnit ovat jäissä ja työllisyys heikkenee. Itsepetoksessa piehtaroivien yritysjohtajien syyttävät sormet osoittavat nyt suomalaista työntekijää, joka on muka liian kallis.

Todellisuudessa moni suomalainen yritysjohtaja ja hallituksen jäsen on epäonnistunut strategisissa linjauksissaan. Yksi ruma esimerkki on Stora Enso, joka ilmoitti tiistaina 2500 työpaikan vähentämisestä. Suomessa potkut saa 650 eli joka kymmenes storaensolainen. Syy on se, että metsäyhtiö ei ole löytänyt puulle uutta käyttöä ja vanha käyttö ei käy kaupaksi.

Ei se ole työntekijän vika, että tuotekehitykseen ei ole aikanaan panostettu.

Nyt nähtävä Stora Enson kurjuus sai alkunsa surkeasti epäonnistuneesta Yhdysvaltojen retkestä. Consolidated Papers -yhtiön osto vuonna 2000 meni totaalisesti pieleen ajoituksen ja hinnan suhteen. Lähes viiden miljardin ostos myytiin seitsemän vuotta myöhemmin 1,8 miljardilla eurolla.

Näkemys oli täysin väärä vuonna 2000, miten lie nyt?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.