Työtä se tuo liikuntakin

Kulttuuri- ja liikuntatoimi ovat kuntien budjeteissa pienimpiä kulueriä, mutta kun säästämään ryhdytään, katseet kohdistetaan yleensä ensimmäisinä niihin. Taustalla lienee se ajatus, että jos joku on tottunut vähälle, hänen elämäänsä ei paljon hetkauta, vaikka otetaan pois jotain siitä vähästäkin.

Kuntien talous on kiistatta kireällä juuri nyt, eikä vain pienissä maaseutukunnissa, vaan yhtä lailla ja vielä pahemminkin isoissa aluekeskuksissa.

Leppävirtaa on totuttu pitämään Pohjois-Savossa vauraana emäpitäjänä. Suurta iloa on tunnettu, että vankka urheilu- ja kulttuurikunta ryhtyi suunnittelemaan ajanmukaista monitoimitaloa kuntalaisten hengen ja ruumiin vahvistamiseksi.

Kuluneella viikolla haaveet saivat kuitenkin tylyn lopun, kun kunta kertoi siirtävänsä monitoimitalon rakentamisen hamaan parempaan tulevaisuuteen. Alijäämäinen budjetti on toki pätevä syy lykätä hanketta, joka ei tunnu kovin merkittävältä päivän päälle.

Tärkeää on tietenkin huolehtia ensisijaisesti työpaikoista ja jo olemassa olevista työpaikoista. Mikään ei silti takaa, että tuotannolliset yritykset ovat kunnalle parhaita sijoituskohteita.

Maanalainen hiihtoputki ja sen päälliset urheilutilat tuovat jo nyt väkeä kirkonkylälle, mikä luo myös kaivattuja työpaikkoja. Eri urheilulajeja ja myös kulttuuririentoja palveleva monitoimitalo ei olisi näin ollen vain turhaa tuhlausta hengen- ja ruumiinravintoon, vaan myös investointi elinkeinoihin ja palvelualojen työpaikkoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.