Tympeä näytelmä

Italian pääministeri Silvio Berlusconi joutuu oikeuteen seksiskandaalista. Häntä syytetään seksin ostamisesta 17-vuotiaalta tytöltä sekä teon salaamisen yrityksestä. Seksin oston lisäksi pääministeriä epäillään myös virka-aseman väärinkäytöstä. Hän on itse kiistänyt syytökset ja kuvannut niitä poliittiseksi ajojahdiksi.

Berlusconin taival maansa pääministerinä on ollut poukkoilua skandaalista toiseen. Nyt esille noussut seksikohu on vain jäävuoren huippu. Berlusconin elämäntavat sekä kommentit ovat nostattaneet vastalauseiden ja suuttumuksen aallon Italiassa. Tuhannet italialaiset osoittivat mieltään naisten halventamista vastaan viime sunnuntaina. Napolissa ja Palermossa marssijat vaativat pääministerinsä eroa ja huusivat "Italia ei ole bordelli".

Berlusconia on epäilty hänen pääministerikaudellaan yhteyksistä muun muassa mafiaan. Miestä on epäilty korruptiosta ja talousrikoksista. Hän on välttänyt erilaisilla lainsäädännöllisillä kikoilla joutumisen oikeuteen. Nyt tämä tie on kuljettu loppuun, ja mies joutuu tuomarien eteen 6. huhtikuuta.

Italialaisilla luulisi olevan muutakin tekemistä kuin seurata maansa pääministerin jatkuvaa ilveilyä julkisuudessa. Italian talous on heikossa kunnossa, ja EU:ssa on arvioitu, että maa voi joutua turvautumaan euromaiden talousapuun. Italialla on suuria ongelmia hillitä Tunisiasta Lampedusan saarelle tulevaa pakolaisvirtaa. Italia ei kaipaa tähän soppaan vastenmielistä Berlusconi-kohua.

Berlusconi on muodostunut kivireeksi maalleen monessa mielessä. Ratkaisun avaimet ovat nyt italialaisilla. He päättävät, saako Berlusconi jatkaa pääministerinä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.