Uljas stadion

Kuopion uusittu pesäpallostadion on uljas ja toimiva. Sitä kelpaa näyttää muillekin. Avausottelussa tiistai-iltana väkeä oli vajaat 1 400. Stadion vetää noin puolitoistatuhatta katsojaa.

On hienoa, että kaupunki ja paikalliset urheiluseurat pääsivät vuosia sitten yhteisymmärrykseen urheilupaikkojen rakentamisjärjestyksestä. Keskuskenttä valmistui aikaisemmin jalkapalloilijoiden tarpeeseen, ja on osoittautunut käytössä hyväksi. Kentän pinta on saanut käyttäjiltään paljon kiitosta. Myös katsomo on vaatimukset täyttävä. Kentän olosuhteita lienee järkevä parantaa myöhemmin rakentamalla parempia katsomotiloja pääkatsomon vastapäiselle sivustalle.

Puijonlaakson pesäpallostadion rankattiin valtakunnan kärkeen jo ennen avausottelua. Näin voi sanoa, kun Kuopio sai järjestettäväkseen Itä-Länsi-arvotapahtuman ensi kesänä. Vastaavaa miesten ottelua ei ole aikaisemmin Kuopiossa järjestetty. Otteluisännyys on toisaalta tunnustus Kuopion kaupungille myötämieleisestä suhtautumisesta pesäpalloon sekä toisaalta kannustusta paikalliselle Puijon Pesikselle, joka on tehnyt aktiivista seuratyötä.

Uusittu stadion tuntui olevan yleisön mieleen. Myös pelaajille on alkoi uusi aikakausi, joka näkyy muun muassa asianmukaisina sosiaalisina tiloina. Kuopio on katsomonsa puolesta superpesiksen ykköspaikkakunta tämän jälkeen. Nyt kentälle pitäisi vielä saada menestyvä kotijoukkue.

Puijonlaakson stadionilla järjestetään tulevina vuosina muitakin tapahtumia kuin pesäpallo-otteluja. Katsomon muoto on sellainen, että kentällä voi pitää esimerkiksi konsertteja. Areenan laidalle voi helposti rakentaa lisäkatsomoja.

Jotkut tahot kyseenalaistivat stadionin tarpeellisuuden, kun katsomon rakentamispäätös oli tehty. Arvostelijoiden on syytä muistaa, että esimerkiksi Kuopiohallissa ja jäähallissa on järjestetty lukuisia suuria tapahtumia, joilla ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa. Veronmaksajien näkökulmasta tärkeää on tilojen monikäyttöisyys. Tämä on Kuopiossa huomioitu.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.