Unelma Kuopion Rivierasta etenee Itkonniemellä

Kuopion tavoittelema väestönkasvu ei toteudu lähivuosina ensisijaisesti kaupunkirakennetta levittämällä vaan tiivistämällä. Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen arvioi (Savon Sanomat 29.7.), että täydennysrakentamisella keskustaa ympäröiviin vanhoihin kaupunginosiin saadaan kymmeniätuhansia uusia asukkaita. Lähiaikoina tarkastelun kohteena ovat muun muassa Hatsala, Mölymäki, Savilahti ja Itkonniemi.

Romppanen on jo aiemmin esittänyt vision Kuopion Rivierasta, jossa Väinölänniemeltä alkava rantabulevardi ulotettaisiin ensin Maljalahdelta Itkonniemelle ja aikanaan aina Honkalahteen ja Kelloniemeen saakka. Nykyisellään Kuopion keskeisen kaupunkialueen parasta eteläistä ja itäistä rantaviivaa on epätarkoituksenmukaisesti teollisuuden ja muun yritystoiminnan käytössä.

Riviera on vähitellen etenemässä kohti toteutusta. Itkonniemen ja Vanhan aseman alueen osayleiskaavan kaavaehdotus oli kaupunginhallituksen kokouslistalla maanantaina. Kaava mahdollistaa enimmillään 3 500 asunnon rakentamisen alueelle. Itkonniemen ilme kohenee merkittävästi.

Kokonaisuuden valmistumisen tähtäin on vasta 25 vuoden päässä. Nykyisten yritysten tarpeet ja sopimukset on luonnollisesti otettava huomioon. Asukkaat ovat puolestaan vastustaneet vanhan pallokentän jäämistä uudisrakentamisen alle. Jalkapallon harrastajille on osoitettava vastaavat olosuhteet lähettyviltä.

Nykyisillekin asukkaille kaava sisältää paljon myönteistä. Itkonniemenkadun linjaus junaradan suuntaisesti poistaisi läpikulkuliikenteen. Väkimäärän kasvu johtanee myös palvelujen parantumiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.