Uotisen askelissa

Kuopio tanssii ja soi taas pari seuraavaa vuotta Jorma Uotisen askelkuvioiden ja nuottien mukaan, ja se on kerrassaan mainio asia. Festivaalin taiteellisena johtajana Uotinen on taannut tanssiviikolle korkean kotimaisen ja kansainvälisen tason. Kahden vuoden jatkosopimus takaa, että tasosta ei tingitä.

Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumasta ei ole koskaan kehittynyt tangomarkkinoiden tai humppafestivaalien tapaista suuren kansan massajuhlaa. Suomen kesän festivaalien joukossa tanssiviikko ei ole koskaan ollut kärkipäässä yleisömäärillä mitaten.

Kohta neljä vuosikymmentä tanssiviikko on kuitenkin kuulunut olennaisena osana kaupungin kesään. Laatu on korvannut määrän: ei ole nähty väenpaljoutta, mutta on saatu sen sijaan nauttia maailman tanssitaiteen uljaimmista esityksistä. Värikkäitä, eksoottisia ja huipputaitavia ryhmiä on tullut eri puolilta maailmaa. On nähty klassisen baletin helmiä, mutta päästy myös nauttimaan ensimmäisten joukossa uudesta, kokeilevasta tanssista nimekkäiden huippubalettien esittämänä.

Jos tanssiviikko on festivaalina pienimuotoinen, niin tanssitaiteen vuotuisina katselmuksina se on yksi suurista. Yhden kesäisen viikon aikana Kuopiossa nähdään melkein kaikki, jotka ovat "jotain" tanssin viehkeässä maailmassa.

Jorma Uotinen on kuuluisasta maineestaan huolimatta sulautunut hyvin savolaisten joukkoon. Hän kykenee luomaan ympärilleen innostavan henkisen ilmapiirin, ja se jos mikä tekee hyvää jokaiselle. Tähtitanssija ei ole itselleen ja taiteelleen omistautunut diiva, vaan seurustelee mutkattomasti rahvaankin kanssa.

Tällaisia tyyppejä me Suomessa tarvitsemme, ilman heitä elämä olisi perin köyhää ja ankeaa. Jos Kuopio luottaa Uotiseen, niin on hyvä, että myös Uotinen luottaa Kuopioon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keskittyminen on parasta pysäyttää

Lakkoilussa käydään myös arvovalta- ja tiedotussotaa

Ei palata astialle enää ikinä, kiitos

Holokaustin muisto on vaarassa unohtua

Kuopion lääkärikoulutus huipputasoa

Hoitoalan vetovoimaaon pakko parantaa

Lisää, lisää on liian helppo vastaus

Lisää, lisää

Mielikuva perhe-elämästä on ollut liian yksipuolinen

Poliittiset virkanimitykset rapauttavat uskottavuutta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.