Upseereita ja poliitikkoja

Upseeritkin alkavat ottaa jo laajalla rintamalla poliittista kantaa. Tämä on käynyt ilmi, kun Upseeriliitto ja Helsingin Sanomat ovat julkistaneet yhdessä järjestämänsä mielipidetiedustelun tulokset. Kyselyllä selvitettiin upseerien suhtautumista puolustusvoimain uusimpaan saneeraukseen, joka sulkee maasta kuusi varuskuntaa.

Mielipidetiedustelu kertoo yhtäältä jännitteistä nuorempien ja vanhempien upseereitten välillä. Toisaalta se osoittaa ammattisotilaitten tuntevan varsin syvää epäluottamusta tämän hetken poliittisia päättäjiä kohtaan.

Yleisesti nähdään, että meneillään oleva alasajo vaarantaa koko valtakunnan puolustamisen.

Muna vai kana? Sitä sopii kysyä armeijan saneerauksessakin. Hallituksen vastuulliset ministerit ovat todistelleet kansalaisille kaiken aikaa, miten leikkauslistojen valmistelu on jätetty tietoisesti puolustusvoimille itselleen ja että poliitikot tekevät vain sen, minkä armeijan ammattilaiset parhaaksi katsovat.

Poliitikkojensa sanoihin kansalaiset osaavat suhtautua ymmärryksellä. Mutta miten suhtautua politikoiviin upseereihin? Se on jo ihan oma juttunsa, eikä ihan helppo juttu olekaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.