Upseereita ja poliitikkoja

Upseeritkin alkavat ottaa jo laajalla rintamalla poliittista kantaa. Tämä on käynyt ilmi, kun Upseeriliitto ja Helsingin Sanomat ovat julkistaneet yhdessä järjestämänsä mielipidetiedustelun tulokset. Kyselyllä selvitettiin upseerien suhtautumista puolustusvoimain uusimpaan saneeraukseen, joka sulkee maasta kuusi varuskuntaa.

Mielipidetiedustelu kertoo yhtäältä jännitteistä nuorempien ja vanhempien upseereitten välillä. Toisaalta se osoittaa ammattisotilaitten tuntevan varsin syvää epäluottamusta tämän hetken poliittisia päättäjiä kohtaan.

Yleisesti nähdään, että meneillään oleva alasajo vaarantaa koko valtakunnan puolustamisen.

Muna vai kana? Sitä sopii kysyä armeijan saneerauksessakin. Hallituksen vastuulliset ministerit ovat todistelleet kansalaisille kaiken aikaa, miten leikkauslistojen valmistelu on jätetty tietoisesti puolustusvoimille itselleen ja että poliitikot tekevät vain sen, minkä armeijan ammattilaiset parhaaksi katsovat.

Poliitikkojensa sanoihin kansalaiset osaavat suhtautua ymmärryksellä. Mutta miten suhtautua politikoiviin upseereihin? Se on jo ihan oma juttunsa, eikä ihan helppo juttu olekaan.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Koska on aikaa kypsyä?

Eikö valtio voisi jättää metsänsä hakkaamatta?

Nuoret eivät olehalunneet syrjäytyä

Sananvapauden puolustajille erävoitto Venäjällä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.