Uudelle nousulle nolo loppu

Entinen kristillisen liiton puheenjohtaja, pitkäaikainen kansanedustaja ja entinen ministeri Toimi Kankaanniemi palasi komeasti eduskuntaan huhtikuun vaaleissa. Kankaanniemi valittiin eduskuntaan perussuomalaisten listalta Keski-Suomesta.

Ura oli uudessa nousussa. Kankaanniemi valittiin perussuomalaisten hallitusneuvottelijaksi. Hänestä veikkailtiin eduskunnan puhemiestä tai ministeriä uuteen hallitukseen.

Ei veikkailla enää. Kankaanniemi kompastui suorasukaisiin seksiviesteihin, joita hän lähetteli naisille Facebookin kautta. Kankaanniemi ei enää osallistu hallitusneuvotteluihin. Puhemieheksi tai ministeriksi häntä ei voi valita.

Poliitikkojen kaatuminen seksiskandaaleihin ei ole Suomessa tavallista, mutta ei ainutkertaista. Ilkka Kanerva (kok.) joutui jättämään ulkoministerin tehtävät, vaikka hänen tekstiviestinsä olivat miedompia kuin Kankaanniemen viestit.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini voi huoahtaa helpotuksesta, etteivät Kankaanniemen viestit tulleet julki muutamaa viikkoa myöhemmin. Silloin lähtemään olisi joutunut merkittävään asemaan valittu perussuomalainen poliitikko. Nyt vahingot jäävät vähäisemmiksi.

Kankaanniemi aikoo nyt keskittyä kansanedustajan tehtäviin. Hyvä niin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Notre Dame yhdisti Ranskan ja kristikunnan

Verotuksen suuresta linjasta kehitteillä konsensus

Valinnat on tehty

Mestarien jäljillä

Sipilän odotettu ratkaisu lisää paineita sinipunaan

Ponssen niiaus ei anna toistaiseksi aihetta pelkoon

Lukeminen kannattaa aina

Warren ja Warren päästöt

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.