Uudessa yhtiössä on outoja piirteitä

Uuden Wincapita-sijoitusyhtiön perustaminen rikostutkinnan kohteena olevan entisen Wincapitan raunioille on erikoinen tapaus. Espoossa sunnuntaina pidetty Worldwide Investment Solutions House Wincapita Oy:n esittelytilaisuus herätti paljon kysymyksiä ja ihmetystä. Tilaisuuden suosio kertoo siitä, että monet ihmiset uskovat uuteen yhtiöön.

Poliisi epäilee vanhan Wincapitan johtoa muun muassa törkeästä petoksesta. Klubista on tehty yli 2 000 rikosilmoitusta. Esitutkinnan odotetaan valmistuvan kuluvana keväänä. Jutun oikeuskäsittely alkanee ensi syksynä. Rikoksista epäiltyjen henkilöiden tarkka määrä selviää lähiviikkoina. Useita henkilöitä on ollut vangittuina tutkinnan yhteydessä.

Espoossa järjestetty esittelytilaisuus ei poistanut ihmisiltä ristiriitaista oloa. Tietoa annettiin, mutta erikoisella tavalla. Uusi johto vastasi ennalta esitettyihin kysymyksiin vain kirjallisesti. Poliisia ja mediaa kritisoitiin. Yhtiötä ympäröi salaperäisyyden verho. Wincapita-nimeen liittyy hurmoshenkisyyttä. Asioiden kyseenalaistaminen näyttää olevan uudenkin yhtiön johdolle vierasta.

Uusi yhtiö kertoi liikeideakseen internetiin perustettavan kauppapaikkapalvelun, jonka kautta voi ostaa käyttöoikeuksia automatisoituihin valuuttakauppaohjelmistoihin. Espoossa jaettu informaatio oli kuorrutettu monilla ylisanoilla. Yhtiö tarjoaa muun muassa "ennennäkemättömiä konsepteja" asiakkailleen. Yhtiö kertoo edistävänsä ihmisten hyvinvointia, taloudellista riippumattomuutta sekä oikeudenmukaisuutta.

Yhtiön lanseeraamat mainoslauseet aiheuttavat ristiriitaisen olon. Yhtä aikaa kun uusi Wincapita irtisanoutuu hämäräperäisestä toiminnasta se markkinoi itseään samalla nimellä kuin rikostutkinnan kohteena oleva vanha sijoitusklubi.

Uusi yhtiö on lisäksi palkannut konsultikseen alkuperäisen sijoitusklubin perustajan ja pääepäillyn. Menettely on outo ja arveluttava.

Maailmalla on tapahtunut paljon pyramidihujauksia, jollaisesta alkuperäistä Wincapitaa epäillään. Kun uuden yhtiön toiminnassa on mukana tavalla tai toisella rikoksista epäiltyjä tai talousrikostaustan omaavia henkilöitä, herää väkisinkin kysymys uuden yhtiön todellisista tarkoitusperistä. Onko toiminta rehellistä? Onko se kestävällä pohjalla?

Uusi Wincapita vannoo edeltäjänsä tavoin automaattisten valuuttakauppaohjelmistojen nimeen. Asiakkaiden on syytä selvittää, ovatko tuotto-odotukset realistisia. Vanhasta Wincapitasta tehtyjen rikosilmoitusten määrä kielii, että monet ihmiset tuntevat tulleensa huijatuiksi.

Viranomaisten on oltava uudessa tilanteessa erityisen tarkkoina. Keskusrikospoliisi on tehnyt hyvää työtä vanhan Wincapitan esitutkinnassa tähän mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.