Uusia malleja nopeasti

Markkinat eivät perjantaina ilahtuneet, kun Nokia ja Microsoft kertoivat liittoutumisestaan. Nokian osake syöksyi laskuun niin Helsingin pörssissä kuin muuallakin.

Analyytikot tähdensivät tuoreeltaan, että liittoutuminen ja muut Nokian tekemät tai suunnittelemat toimenpiteet eivät vielä ratkaise yhtiön suuntaa. Sen tekee se, mitä liittoutumisen ja uudistuksien avulla saadaan aikaan. Ratkaisevaa on, että Nokia kykenee nopeasti tuomaan markkinoille älypuhelimen, joka hurmaa kansan Applen tuotteiden tavoin.

Teknologiasivusto Engadget sai jo lauantain vastaisena yönä käsiinsä kuvan Nokian ja Microsoftin yhteistyön tuloksena kehiteltävistä puhelimista. Sivustolla julkaistiin promootiokuva Nokian logolla varustetusta Windows-puhelimesta.

Uutta puhelinta ei tietysti ole ennätetty suunnitella perjantai-iltapäivän aikana, vaan Nokia ja Microsoft ovat tehneet yhteistyötä jo ennen liittoutumisen julkistamista. Itse asiassa Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer myönsi tämän jo Lontoossa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Nokian johtoon noussut Stephen Elop siirtyi uuteen tehtäväänsä Microsoftilta. Todennäköisesti Elopin siirtyminen Nokiaan oli jo aloitetun yhteistyön seuraus eikä päinvastoin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Lumesta tuli ympäristöpulma Helsingille

Eduskunta kompuroi tiedustelulakien kanssa

Hankkeet vivuttavat kehitystä

Kriisinhallintakeskuksen siirto paljasti politiikan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.