Vähän, mutta hyvää

Europarlamentaarikko Riikka Manner (kesk.) on nuori ja tarmokas savolainen poliitikko, joka on nopeasti noussut koko Itä-Suomen luottohenkilöksi.

Entisenä huippu-urheilijana ja tuoreena äitinä hänkin tunnustaa kuitenkin nyt rajansa ja pyytää eroa kotikaupunkinsa Varkauden kaupunginvaltuustosta. Pelkkä edustuspaikka valtuustossa ei hyödytä ketään eikä mitään, jos sen kokouksiin ei yksinkertaisesti jää aikaa EU-parlamentaarikon työltä Brysselissä, Strasbourgissa ja kotimaassa.

Poliitikon työ ei voi olla vain kiirehtimistä paikasta toiseen ja avustajien kirjoittamien alustusten tai puheitten lukemista. Yhteisten asioiden hoitaminen ei ole pikajuoksua, jossa katsotaan, kuka poliitikko ehtii useimpaan kokoukseen tai edustustilaisuuteen.

Poliitikon tärkein työ on löytää paras mahdollinen ratkaisu kansalaisten ajankohtaisiin ongelmiin. Vastaukset eivät löydy jalka- vaan aivotyöllä. Jos lähtee hoitamaan yhteisiä asioita, niin ei riitä, että käydään vain näyttäytymässä ja puristamassa kättä muutaman ihmisen kanssa. Moni poliitikko kerää kyllä itselleen julkisuutta jatkuvalla pintaliidollaan, mutta mitä se hyödyttää hänen valitsijoitaan todellisuudessa?

EU-parlamentaarikot ja ministerit ovat poliitikoista työllistetyimpiä. Jos ei ole Riikka Mannerilla ollut riittävästi aikaa Varkauden kaupunginvaltuustolle, niin yhtä vähän on ehtinyt Jyrki Katainen valtiovarainministerinä ja kokoomuksen puheenjohtajana pureutumaan Siilinjärven kunnan arkisiin huoliin.

Kansanedustajilla on jo vähän enemmän aikaa muulle kuin pelkälle eduskuntatyölle. Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen meni pari vuotta sitten mukaan myös kunnallispolitiikkaan ja valittiin välittömästi myös Iisalmen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Ministerinä tai eduskuntaryhmän puheenjohtajana hänellä tuskin olisi ollut siihen aikaa ja mahdollisuutta, mutta nyt näyttää olevan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.