Väkiluku kasvoi

Suomen väkiluku on kasvanut vuodessa enemmän kuin kertaakaan 16 vuoteen. Kasvu oli 25 100 henkeä. Suomen väkiluku oli vuodenvaihteessa 5 325 600. Kasvusta suurin osa selittyy maahanmuutolla. Syntyneiden lasten määrä oli noin 60 000.

Vaikka vauvojen määrä on kasvanut vuodessa reilusti, mielenkiintoisin ilmiö on maahanmuuton lisääntyminen. Suomessa on viime vuosien aikana puhuttu paljon suurten ikäluokkien eläköitymisestä. Samassa yhteydessä on kiinnitetty huomiota työvoiman riittävyyteen.

Uusimpien väkilukutilastojen valossa tilanne näyttää kaikin puolin myönteiseltä. Syntyneiden määrä on kasvanut vuodentakaiseen verrattuna. Ulkomaista työvoimaa tulee. Tilastot eivät vain kerro tarkemmin, millainen on ulkomailta Suomeen muuttaneiden henkilöiden koostumus: paljonko heistä on aikuisia ja millainen heidän ammatillinen taustansa on.

Suomessa on keskusteltu paljon maahanmuuttopolitiikasta yleensä. Jännitteitä on syntynyt muun muassa siitä, kuinka Suomi hoitaa pakolaispolitiikkaansa. Tässä hallituksen on oltava erityisen tarkkaavainen. Suomen pitää noudattaa ihmisoikeuksia, mutta leväperäiseen kaiken sallivaan pakolaispolitiikkaan ei pidä sortua.

Kaiken kaikkiaan tärkeätä on, että maahanmuutto on hyvin hallinnassa. Toivottavaa tietysti on, että ainakin osa Suomeen muuttavista ihmisistä omaa ammatillisen koulutuksen. Tärkeää on panostaa vierasmaalaisten ihmisten koulutukseen ja yhteiskuntaan sopeuttamiseen.

Yhteiskunnan tulisi kannustaa nuoria pareja järkevään perhepolitiikkaan. Kokonaishedelmällisyys on vaihdellut 1,7:stä 1,8:aan, joka on hyvää eurooppalaista tasoa. Jos syntyneiden määrä on 60 000 tai enemmän, tilannetta voidaan pitää myönteisenä. Ainakin vuoden 2008 tilastot lupaavat Suomelle hyvää.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.