Väkivalta ei kuulu urheiluun

Jalkapallo on urheilulaji, jonka innokkaimmat seuraajat ovat kehittäneet omintakeisen väkivaltakulttuurin. Jalkapallohuliganismi elää vahvimmin Englannissa ja eräissä Etelä-Amerikan valtioissa.

Esimerkiksi Argentiinassa jalkapallo-otteluun lähtevät joutuvat tarkkaan miettimään pukeutumistaan. Väärän värinen paita voi olla syy joutua pahoinpidellyksi.

Suomessa väkivalta on vähäistä, eikä kenenkään onneksi tarvitse arkailla jalkapallokatsomoon menemistä. Oireita kieroutuneesta kehityksestä on kuitenkin valitettavasti myös meillä.

Kuopion Palloseura voitti perjantai-illan ottelussa Veikkausliigan ylivoimaisen ennakkosuosikin HJK:n. Tämä oli liikaa muutamalle HJK:n kannattajalle, jotka ryhtyivät pelin jälkeen rähinöimään järjestysmiesten kanssa.

Miksikään joukkotappeluksi rähinöinti ei yltynyt. Siitä huolimatta voi perustellusti kysyä, miksi muiden urheilulajien liepeille ei ole pesiytynyt samanlaista kulttuuria? Miksi osa jalkapallofaneista pitää väkivaltaa tai sillä uhkaamista hyväksyttävänä toimintana?

Palloliiton ja seurojen kannattaa tarttua ongelmaan ennen kuin se kasvaa suuremmaksi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.