Väkivalta ei kuulu urheiluun

Jalkapallo on urheilulaji, jonka innokkaimmat seuraajat ovat kehittäneet omintakeisen väkivaltakulttuurin. Jalkapallohuliganismi elää vahvimmin Englannissa ja eräissä Etelä-Amerikan valtioissa.

Esimerkiksi Argentiinassa jalkapallo-otteluun lähtevät joutuvat tarkkaan miettimään pukeutumistaan. Väärän värinen paita voi olla syy joutua pahoinpidellyksi.

Suomessa väkivalta on vähäistä, eikä kenenkään onneksi tarvitse arkailla jalkapallokatsomoon menemistä. Oireita kieroutuneesta kehityksestä on kuitenkin valitettavasti myös meillä.

Kuopion Palloseura voitti perjantai-illan ottelussa Veikkausliigan ylivoimaisen ennakkosuosikin HJK:n. Tämä oli liikaa muutamalle HJK:n kannattajalle, jotka ryhtyivät pelin jälkeen rähinöimään järjestysmiesten kanssa.

Miksikään joukkotappeluksi rähinöinti ei yltynyt. Siitä huolimatta voi perustellusti kysyä, miksi muiden urheilulajien liepeille ei ole pesiytynyt samanlaista kulttuuria? Miksi osa jalkapallofaneista pitää väkivaltaa tai sillä uhkaamista hyväksyttävänä toimintana?

Palloliiton ja seurojen kannattaa tarttua ongelmaan ennen kuin se kasvaa suuremmaksi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Keskustan kääntymys

Puheisiin Itäradasta on syytä tarttua hanakasti

Nolla ei ole merkitsevä numero

Sitran ilmastopuheista puuttuu pohdinta ja realismi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.