Väylät kuntoon

Liikenne- ja viestintäministeriö on jo ensi kuussa saamassa valmiiksi liikennepoliittisen selonteon, joka luo linjat tie- ja rataverkoston kehittämiselle jopa seuraavien 15 vuoden ajaksi. Samalla hallitus päätti haudata toissa vuonna valmistuneen runkoverkkosuunnitelman.

On hyvä, että liikenneväylien rakentamisesta ja kunnossapidosta huolehditaan pitkäjänteisesti. Poukkoileva päätöksenteko aiheuttaa paljon harmaita hiuksia, niin kuin nykyinen liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on saanut huomata. Rahat eivät tunnu riittävän kaikkien jo aloitettujen hankkeiden viemiseen kunnialliseen päätökseen.

Itä-Suomen edunvalvonnan kannalta on oleellista, että kohta valmistuva selonteko ymmärtää tämän maankolkan tarpeet paremmin kuin hyllylle nostettu runkoverkkosuunnitelma. Hyvät edellytykset siihen ainakin on. Nykyhallituksessa on yksi pohjoissavolainen ja kaksi pohjoiskarjalaista ministeriä. Naapurimaakunnan ministereistä toinen eli Vehviläinen vastaa liikenneväylistä.

Talvi on katkaissut suuren osan vesiliikenteestä ja sen vuoksi Kallansiltojen ongelmat Kuopiossa ovat joiltakin saattaneet unohtua. Pitää muistaa, että purjehduskauden alettua ensi keväänä vanhat ja huonokuntoiset sillat ovat jälleen yhden vuoden vanhempia.

Vanhat Kallansillat on saatava historiaan mahdollisimman pian. Pystyyn juuttuneet sillat ovat jo aiheuttaneet vaaratilanteita. Riskin laukeamista ei pidä enää jäädä odottamaan.

Rahaa pitäisi nopeasti löytää myös Varkaudesta Joensuuhun menevän valtatie 23:n korjaamiseen. Kuinka monta ihmishenkeä tieosuudella pitää menettää ennen kuin ongelma ymmärretään.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Huawei-boikotti haastaa esineiden internetiä

KYSin hieno tarina ansaitsee lujaa tukea jatkossa

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Lisää liiketoimintaosaamista

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.