Väyrynen potkii ilmaa

Keskustan kunniapuheenjohtaja ja veteraanipoliitikko Paavo Väyrynen patistelee puoluettaan aikaistamaan presidenttiehdokkaansa nimeämistä. Keskusta aikoo järjestää ehdokkaastaan esivaalin ja ehdokas valitaan lokakuun lopulla ylimääräisessä puoluekokouksessa. Se on Väyrysen mielestä liian myöhään.

Väyrynen luonnollisesti tietää, ettei aikataulua muuteta hänen vaatimuksestaan. Aivan yhtä turhaa on maanitella muita mahdollisia keskustan ehdokkaaksi havittelevia ilmoittautumaan jo nyt.

Väyrynen potkiikin ilmaa. Puheenvuoron todellisena tarkoituksena on vauhdittaa hänen omaa kampanjaansa, joka on ollut käynnissä kevättalvesta saakka. Blogissaan Väyrynen ilmoittaakin, että hän alkaa kiertää maata jo heinäkuussa. Halukkaiden kunnallisjärjestöjen ja paikallisosastojen kanssa Väyrynen järjestää puhetilaisuuksia keskustan tilasta ja tulevaisuudesta.

Kaikki viittaa siihen, että presidentinvaaleista tulee keskustalle vaikeat. Innokkaita ehdokkaita ei Väyrystä lukuun ottamatta ole tiedossa. Seppo Kääriäinen ja Olli Rehn harkitsevat.

Harkintaan sisältyy mitä ilmeisemmin omien mahdollisuuksien puntarointi eli arviointi, millainen tila keskustan ehdokkaalle jää porvarikentällä, jolle ovat jo ilmoittautuneet vihreiden Pekka Haavisto ja kokoomuksen Sauli Niinistö ja jolle vielä on työntymässä perussuomalaisten Timo Soini. Ahtaalta näyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.