Väyrynen potkii ilmaa

Keskustan kunniapuheenjohtaja ja veteraanipoliitikko Paavo Väyrynen patistelee puoluettaan aikaistamaan presidenttiehdokkaansa nimeämistä. Keskusta aikoo järjestää ehdokkaastaan esivaalin ja ehdokas valitaan lokakuun lopulla ylimääräisessä puoluekokouksessa. Se on Väyrysen mielestä liian myöhään.

Väyrynen luonnollisesti tietää, ettei aikataulua muuteta hänen vaatimuksestaan. Aivan yhtä turhaa on maanitella muita mahdollisia keskustan ehdokkaaksi havittelevia ilmoittautumaan jo nyt.

Väyrynen potkiikin ilmaa. Puheenvuoron todellisena tarkoituksena on vauhdittaa hänen omaa kampanjaansa, joka on ollut käynnissä kevättalvesta saakka. Blogissaan Väyrynen ilmoittaakin, että hän alkaa kiertää maata jo heinäkuussa. Halukkaiden kunnallisjärjestöjen ja paikallisosastojen kanssa Väyrynen järjestää puhetilaisuuksia keskustan tilasta ja tulevaisuudesta.

Kaikki viittaa siihen, että presidentinvaaleista tulee keskustalle vaikeat. Innokkaita ehdokkaita ei Väyrystä lukuun ottamatta ole tiedossa. Seppo Kääriäinen ja Olli Rehn harkitsevat.

Harkintaan sisältyy mitä ilmeisemmin omien mahdollisuuksien puntarointi eli arviointi, millainen tila keskustan ehdokkaalle jää porvarikentällä, jolle ovat jo ilmoittautuneet vihreiden Pekka Haavisto ja kokoomuksen Sauli Niinistö ja jolle vielä on työntymässä perussuomalaisten Timo Soini. Ahtaalta näyttää.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.