Väyrysen tukijoilta vaaditaan entistä lujempaa uskoa

Hyvään valtiomiestaitoon kuuluu, että pitää osata lopettaa ajoissa. Keskustan kunniapuheenjohtajan, monikertaisen ministerin ja presidenttiehdokkaan Paavo Väyrysen ura politiikan huipulla on ollut pitkä ja vaiherikkaudessaankin komea. Elämäntyö on kuitenkin saamassa ruman lopun, joka pitkittyessään vain rumenee.

Väyrynen piti maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa valotti poliittista tulevaisuuttaan. Viikonloppuna hänen oma luomuksensa kansalaispuolue hajosi kahtia taloudellisten epäselvyyksien johdosta. Medialle Väyrynen olisi halunnut puhua asiakysymyksistä siitä näkökulmasta, että hän pyrkii keskustapuolueen puheenjohtajaksi kesän puoluekokouksessa.

Siinä missä Väyrynen vielä kuuden vuoden takaisissa presidentinvaaleissa herätti hyväntuulista nostalgiaa, hänen viime vaiheensa eivät naurata ketään. Kansanliikkeen presidenttiehdokkaana Väyrynen kalasti jo tummissa vesissä. Hänen taustajoukkoihinsa kuului muun muassa äärikansallismielinen Suomi ensin -ryhmä.

Väyrynen on kahden puolueen taktiikallaan onnistunut ajautumaan hylkiöksi molemmissa. Yhteisenä nimittäjänä kiistoille on jälleen kerran se, että Väyrynen on omasta mielestään aina oikeassa ja muut aina väärässä. Kannattajien harvetessa viimeisiltä tukijoilta vaaditaan entistä lujempaa uskoa Väyrysen totuuteen.

Kaikki sotkut summaten keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk.) voi nukkua yönsä melko rauhassa. Vaikka puolueen sääntömuutos kariutuisi, Väyrynen onnistuisi järjestämään puoluekokoukseen lähinnä oman mediashow’nsa, tuskin enempää. Mediakin saattaa kyllästyä toistuviin tempauksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.