Väyrysen tukijoilta vaaditaan entistä lujempaa uskoa

Hyvään valtiomiestaitoon kuuluu, että pitää osata lopettaa ajoissa. Keskustan kunniapuheenjohtajan, monikertaisen ministerin ja presidenttiehdokkaan Paavo Väyrysen ura politiikan huipulla on ollut pitkä ja vaiherikkaudessaankin komea. Elämäntyö on kuitenkin saamassa ruman lopun, joka pitkittyessään vain rumenee.

Väyrynen piti maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa valotti poliittista tulevaisuuttaan. Viikonloppuna hänen oma luomuksensa kansalaispuolue hajosi kahtia taloudellisten epäselvyyksien johdosta. Medialle Väyrynen olisi halunnut puhua asiakysymyksistä siitä näkökulmasta, että hän pyrkii keskustapuolueen puheenjohtajaksi kesän puoluekokouksessa.

Siinä missä Väyrynen vielä kuuden vuoden takaisissa presidentinvaaleissa herätti hyväntuulista nostalgiaa, hänen viime vaiheensa eivät naurata ketään. Kansanliikkeen presidenttiehdokkaana Väyrynen kalasti jo tummissa vesissä. Hänen taustajoukkoihinsa kuului muun muassa äärikansallismielinen Suomi ensin -ryhmä.

Väyrynen on kahden puolueen taktiikallaan onnistunut ajautumaan hylkiöksi molemmissa. Yhteisenä nimittäjänä kiistoille on jälleen kerran se, että Väyrynen on omasta mielestään aina oikeassa ja muut aina väärässä. Kannattajien harvetessa viimeisiltä tukijoilta vaaditaan entistä lujempaa uskoa Väyrysen totuuteen.

Kaikki sotkut summaten keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk.) voi nukkua yönsä melko rauhassa. Vaikka puolueen sääntömuutos kariutuisi, Väyrynen onnistuisi järjestämään puoluekokoukseen lähinnä oman mediashow’nsa, tuskin enempää. Mediakin saattaa kyllästyä toistuviin tempauksiin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.