Vaaratilanteita syntyy

Kevätauringon lämmittämät lumimassat ovat aiheuttaneet vaaratilanteita eri puolilla maata. Sekä Helsingissä että Tampereella on kuollut yksi ihminen, kun katolta putosi heidän päälleen lumimassa. Ihmisiä on myös loukkaantunut vastaavissa tilanteissa tänä vuonna.

Taloyhtiöiden ja viime kädessä huoltofirmojen tulisi pitää huolta siitä, että lumet pudotetaan valvotuissa olosuhteissa talojen katoilta ennen kuin mitään vakavaa pääsee tapahtumaan. Suomessa eletään juuri nyt aikoja, jolloin lumien pudotus on hyvin ajankohtainen. Taloyhtiöiden kannattaa tehdä yksityiskohtaiset sopimukset lumien pudotuksesta.

Tärkeintä on huolehtia, että lumien pudotus tapahtuu mahdollisimman nopeasti. Vaarallinen jalkakäytävä tai alue on aidattava niin, etteivät ihmiset pääse alueelle. Kaduilla kulkevien ihmisten on myös syytä huomioida vaaralliset paikat. Aidatuille alueille ei saa mennä.

Lumisen alkuvuoden ansiosta taloyhtiöiden kustannukset uhkaavat tänä vuonna nousta. Vuokranantajia edustava VVO arvioi lumien nostavan kiinteistökustannuksia tämän vuoden aikana lähes 10 prosenttia. Tämä voi näkyä myös vuokrissa ja hoitovastikkeissa. Lumitöistä laistamisesta voisi kuitenkin syntyä vielä isompi lasku, sillä lumi voi sulaa sisään rakenteisiin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.