Vaaratilanteita syntyy

Kevätauringon lämmittämät lumimassat ovat aiheuttaneet vaaratilanteita eri puolilla maata. Sekä Helsingissä että Tampereella on kuollut yksi ihminen, kun katolta putosi heidän päälleen lumimassa. Ihmisiä on myös loukkaantunut vastaavissa tilanteissa tänä vuonna.

Taloyhtiöiden ja viime kädessä huoltofirmojen tulisi pitää huolta siitä, että lumet pudotetaan valvotuissa olosuhteissa talojen katoilta ennen kuin mitään vakavaa pääsee tapahtumaan. Suomessa eletään juuri nyt aikoja, jolloin lumien pudotus on hyvin ajankohtainen. Taloyhtiöiden kannattaa tehdä yksityiskohtaiset sopimukset lumien pudotuksesta.

Tärkeintä on huolehtia, että lumien pudotus tapahtuu mahdollisimman nopeasti. Vaarallinen jalkakäytävä tai alue on aidattava niin, etteivät ihmiset pääse alueelle. Kaduilla kulkevien ihmisten on myös syytä huomioida vaaralliset paikat. Aidatuille alueille ei saa mennä.

Lumisen alkuvuoden ansiosta taloyhtiöiden kustannukset uhkaavat tänä vuonna nousta. Vuokranantajia edustava VVO arvioi lumien nostavan kiinteistökustannuksia tämän vuoden aikana lähes 10 prosenttia. Tämä voi näkyä myös vuokrissa ja hoitovastikkeissa. Lumitöistä laistamisesta voisi kuitenkin syntyä vielä isompi lasku, sillä lumi voi sulaa sisään rakenteisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.