Vahtikoira valppaana

Media on vallan vahtikoira. Tämä tuli nyt jälleen kerran todistetuksi ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) eroon johtaneessa tekstiviestijupakassa.

Tiedotusvälineiden käyttäytymistä voi ja pitää arvostella. Ne ovat olleet kuitenkin tärkeällä asialla. Kysymys on koko ajan ollut poliittisen kulttuurin ja arvojen vaalimisesta. Arvojen, jotka ovat varmasti tärkeitä niin kokoomukselle kuin muillekin puolueille.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen mielestä on "kohtuullista olettaa, tiedotusvälineiden kirjoittavan tämänkaltaisista asioista. Toisaalta ilmassa on ollut vastenmielisiä saalistuksen omaisia piirteitä, jossa inhimillinen tragedia on ollut toisille vertaansa vailla oleva mielenkiintoinen ammatillinen haaste".

Kataisen terveiset luetaan tarkkaan. Tiedotusvälineet tutkivat varmasti keskuudessaan, tapahtuiko Kanervan myllytyksen aikana ylilyöntejä.

Katainen totesi, että lehdistökohu oli vaikeuttanut hänen päätöksentekoaan ja uskoi, että häntä tullaan syyttämään taipumisesta median paineisiin.

On täysi syy uskoa - kuten Katainen itse sanoi - että päätökset oli todella tehty ennen tiistaina julkisuuteen tulleita viimeisimpiä tekstiviestejä. Katainen teki itsenäisesti omat johtopäätöksensä, tosin kovien julkisuuden paineiden alla.

Katainen oli median edessä rehellinen, avoin ja tunteikas. Hänen herkkä tapansa sanoa asioita julki kosketti lukuisia ihmisiä. Täydellinen suoritus todella vaativassa paikassa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.