Vahvuutta ja riesaa

Keskustan entinen puheenjohtaja ja kahden hallituksen pääministeri Matti Vanhanen kertoi tiistaina asettuvansa ehdolle eduskuntavaaleissa. Samalla hän luopuu nykyisestä leipätyöstään Perheyritysten liiton toimitusjohtajana.

Ei ole epäilystäkään siitä, että Vanhanen myös valitaan eduskuntaan ensi vuoden huhtikuussa Uudenmaan vaalipiiristä.

Yhtä vähän kannattaa epäillä keskustan toisen entisen puheenjohtajan ja nykyisen europarlamentaarikon Paavo Väyrysen mahdollisuuksia. Väyrynen asettuu ehdokkaaksi kotivaalipiirissään Lapissa, missä hänellä on vankka kannatus.

Keskustalla on hyvät mahdollisuudet selviytyä vaaleissa suurimmaksi puolueeksi, mikä samalla tietäisi, että puolueen puheenjohtajasta Juha Sipilästä mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulisi seuraava pääministeri.

Väyrynen pyrkii avoimesti seuraavan hallituksen ulkoministeriksi. Osaamisensa puolesta ministeriksi kelpaisi luonnollisesti myös Vanhanen.

On mielenkiintoista nähdä, miten Sipilä vaalien jälkeen toimii. Ottaako hän hallitukseen Väyrysen, joka todennäköisesti voimallisesti pyrkisi ministerinä vaikuttamaan myös puolueensa poliittiseen linjaan? Vai uskaltaako hän syrjäyttää Väyrysen, joka sekin aiheuttaisi myllerrystä puolueessa? Vanhasesta samanlaista vaivaa ei olisi.

Entiset puheenjohtajat ovat keskustella vahvuus, mutta on heistä riesaakin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.