Vain huonoja vaihtoehtoja

Eläketurvakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Rantala peräsi Helsingin Sanomien haastattelussa (9.6.) vakavaa keskustelua siitä, pitäisikö Suomessa siirtyä Ruotsin malliin, jossa ensimmäisenä sanotaan irti viimeisenä taloon tulleet työntekijät. Rantalan mielestä Ruotsin lakiin perustuva malli on johtanut siihen, että siellä työntekijät pysyvät töissä iäkkäämmiksi.

Suomen lainsäädännössä samanlaista pykälää ei ole. Siksi vanhat työntekijät usein ohjataan ns. työttömyysputkeen tai sanotaan irti nuorempia ennen, jos yrityksellä menee huonosti.

Keskustelua Rantalan esitys onkin poikinut. Palkansaajajärjestöistä Akava ja SAK eivät lämpene Ruotsin mallille, mutta kannattavat ikääntyneiden työntekijöiden irtisanomissuojan vahvistamista.

Työnantajia edustavan EK:n kanta on, että vaikeuksiin joutuneen yrityksen on pystyttävä pitämään palveluksessaan parhaat työntekijät. Heitä voi olla sekä nuorissa että vanhoissa.

Irtisanominen on aina huono vaihtoehto, kohdistuipa se sitten ikääntyneisiin tai nuorempiin työntekijöihin. Nuoremmat kamppailevat usein suurien asuntolainojen kanssa. Ikääntyneiden irtisanottujen taas on vaikea löytää uutta työtä, mikä murentaa heidän eläkkeitään.

Kaavamaisia irtisanomisjärjestyksiä ei kannatakaan säätää. Ne eivät yleensä johda hyvään lopputulokseen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.