Vainajan parhaita puolia kiitellään

Matti Vanhasen (kesk.) porvarihallitus täyttää tänään tasan yhden vuoden. Melko lailla tasan vuosi on kulunut myös siitä, kun työnantajien järjestöt kertoivat hylkäävänsä vasta nimitetyn hallituksen tavoitteleman tulopoliittisen kokonaisratkaisun. Monella suulla on sen jälkeen vakuuteltu, että paluuta entiseen ei ole.

Hyvä on. Hyväksytään, että tupo on kuollut ja haudattu. Vainajan parhaita puolia kuitenkin kiitellään ja kaivataan eri puolilla yhteiskuntaa.

Pääministeri Vanhanen kertoi Suomen Tietotoimiston perjantaina julkistamassa haastattelussa kutsuvansa työmarkkinajärjestöt käymään taustakeskusteluita seuraavista palkkaratkaisuista jo alkusyksyn aikana. Alun perin tapaamista kaavailtiin ensi vuoden alkuun, mutta maailmantalouden riskit ja jo Suomessakin selvästi näkyneet inflaatiopaineet ovat aikaistaneet keskusteluja.

STT:n haastattelussa Vanhanen jo lähettää työmarkkinajärjestöille selvän toiveen: palkkaratkaisut on sovitettava yhteen paljon paremmin kuin viime syksynä, jolloin suurin osa nyt voimassa olevista työehtosopimuksista neuvoteltiin.

Hallituksen tavoitteena on, että kilpailukyky ja tuottavuuden kasvu voitaisiin viimekertaista paremmin ottaa huomioon, kun palkoista sovitaan.

Kuulostaako tutulta? Aivan oikein. Kilpailukyky ja tuottavuuden kasvu ovat ne kaksi asiaa, jotka neljänkymmenen vuoden ajan on muistettu mainita kaikkien tulopoliittisten ratkaisujen yhteydessä.

Hallitus ei ole toiveineen yksin. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tuoreimmassa Prima-lehdessä järjestön hallituksen varapuheenjohtaja ja Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki muiden työnantajien tavoin korostaa, että palkoista ja muista työehdoista sovitaan jatkossa yhä enemmän yritys- ja alakohtaisesti. Tällä tavoin haetaan lisää joustavuutta ja tehokkuutta.

Yrityskohtaisessa sopimisessa on kuitenkin myös vaaransa, jotka Halmesmäkikin tunnustaa.Vaaroja ovat hänen mukaansa "voimattomuus, hajanaisuus, linjattomuus ja ammattitaidottomuus työehtosopimuksista neuvoteltaessa". Niistä taas voi seurata tuottavuuden ylittäviä palkkaratkaisuja ja suurta sekavuutta muissa työehdoissa.

Niinpä työnantajien EK:n hallituksessa parhaillaan valmistellaankin linjausta, jonka tavoitteena on luoda uudessa sopimusympäristössä toimiva ja "tasalaatuinen" neuvottelujärjestelmä.

Jää nähtäväksi, miten tässä onnistutaan. Halmesmäen pohdinnasta voi kuitenkin päätellä, että EK:ssakaan ei olla täysin tyytyväisiä viime syksyn neuvottelujen tuloksiin. Etsinnässä on neuvottelujärjestelmä, jossa yhdistyisivät tupojen mukanaan tuoma vakaus ja koordinaatio hajautettujen neuvottelujen joustavuuteen. Niin kuin on tapana sanoa, tehtävä on haasteellinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.