Valitukset kiusaavat

Kuopiolaista päätöksentekoa on silloin tällöin vaivannut saamattomuus, tuo savolaisten perisynti. Asioita on luottamushenkilöhallinnossa vatkattu ja vaivattu. On jätetty pöydälle tai lykätty muuten vain.

Asioista ei usein haluta päästää irti senkään jälkeen, kun ratkaisut on lopulta tehty. Jos päätökset eivät ole menneet oman mielen mukaan, niistä valitetaan. Valitukset viivästyttävät tehtyjen ratkaisujen panemista toimeen.

Nyt on varmistunut, että kalahallin purkamisesta valitetaan. Pahimmillaan se tarkoittaa toriremontin viivästymistä usealla kuukaudella.

Se on jo varmaa, että lisäkustannuksia veronmaksajille valituksen vuoksi koituu. Enimmillään hintalappu saattaa olla jopa miljoonan euron luokkaa.

Samat valittajat tai heidän taustaryhmänsä itkivät aikanaan Puijon pesäpallostadionin hintaa, joka oli 2,4 miljoonaa euroa. Nyt he ovat valmiit käyttämään veronmaksajien rahaa lähes puolet tuosta summasta käytännössä vain periaatteellisista syistä. Valitus nimittäin tuskin johtaa mihinkään.

Valitettu on myös kaupungin kolmen palvelualuejohtajan valinnasta. Se viivästyttää kuukausilla virkojen täyttämistä.

Torstaina ehdittiin jo hieman hätäisesti uutisoida, että yksi johtajista eli Markku Tervahauta ei valituksen vuoksi olisi tulossa Kuopioon. Onneksi Tervahauta kuitenkin vielä harkitsee. Samoin Jarmo Pirhonen.

Kenenkähän etua valitus palvelee?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.