Valitukset kiusaavat

Kuopiolaista päätöksentekoa on silloin tällöin vaivannut saamattomuus, tuo savolaisten perisynti. Asioita on luottamushenkilöhallinnossa vatkattu ja vaivattu. On jätetty pöydälle tai lykätty muuten vain.

Asioista ei usein haluta päästää irti senkään jälkeen, kun ratkaisut on lopulta tehty. Jos päätökset eivät ole menneet oman mielen mukaan, niistä valitetaan. Valitukset viivästyttävät tehtyjen ratkaisujen panemista toimeen.

Nyt on varmistunut, että kalahallin purkamisesta valitetaan. Pahimmillaan se tarkoittaa toriremontin viivästymistä usealla kuukaudella.

Se on jo varmaa, että lisäkustannuksia veronmaksajille valituksen vuoksi koituu. Enimmillään hintalappu saattaa olla jopa miljoonan euron luokkaa.

Samat valittajat tai heidän taustaryhmänsä itkivät aikanaan Puijon pesäpallostadionin hintaa, joka oli 2,4 miljoonaa euroa. Nyt he ovat valmiit käyttämään veronmaksajien rahaa lähes puolet tuosta summasta käytännössä vain periaatteellisista syistä. Valitus nimittäin tuskin johtaa mihinkään.

Valitettu on myös kaupungin kolmen palvelualuejohtajan valinnasta. Se viivästyttää kuukausilla virkojen täyttämistä.

Torstaina ehdittiin jo hieman hätäisesti uutisoida, että yksi johtajista eli Markku Tervahauta ei valituksen vuoksi olisi tulossa Kuopioon. Onneksi Tervahauta kuitenkin vielä harkitsee. Samoin Jarmo Pirhonen.

Kenenkähän etua valitus palvelee?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.