Valtavat tuotot

Popin kuninkaaksi nimetyllä Michael Jacksonilla oli epätavallinen elämä, mutta epätavallisia ovat olleet tapahtumat myös Jacksonin kuoleman jälkeen. Eikä ihme. Niin mystiseksi hahmoksi plastiikkakirurgian avulla Jackson lopulta päätyi tai joutui.

Arvattavaa oli, että kaikkien aikojen myydyimmän levyn tehneen tähden ympärillä pyörii taloudellisten intressien koko kirjo myös kuoleman jälkeen. Itse Jackson ei ollut tarkkaa kamreerityyppiä, koska huikeista tuloistaan huolimatta hän jätti jälkeensä arviolta 500 miljoonan dollarin velat. Suuret tulot eivät riittäneet kattamaan elämäntyylin aiheuttamia menoja.

Jacksonin poismeno lisäsi hänen musiikkinsa myyntiä räjähdysmäisesti. Myyntiluvut ovat 80-kertaistuneet. Kasvu on suurempi kuin Elviksen ja John Lennonin musiikin myyntipiikki heidän kuolemansa jälkeen. Britannian virallisella listalla Jacksonin kokoelmalevy nousi ykköseksi sijalta 121.

Jacksonin musiikin suosioon ovat uskoneet myös sijoittajat jo ennen suru-uutisia. Kun meillä kiivaillaan, kuinka kuntatyöntekijöiden eläkevarat on sijoitettu, hollantilainen valtio-omisteinen eläkerahasto ABP on sijoittanut varojaan musiikkiin, joiden joukossa on Jacksonin kappaleita.

Nyt kun Jacksonin musiikin suosio on noussut ja ABP:n sijoituskohdetta myydään tai soitetaan, eläkerahasto menestyy. Liiketoiminta on julmaa, joskus erityisen julmaa. Mitähän sanottaisiin, jos Suomessa eläkevaroja olisi sijoitettu pop-musiikkiin?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

EU-armeijaa pidetään hähmäisenä federalistien unelmana – Sotilaallinen yhteistyö on kuin tilkkutäkin ompelemista

Koulureppujen tarina

Tuomio puhdistaa ilmaa Puolustusvoimissa

Sateenkaariväen sanomaa ei voi enää vaientaa

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.