Valvontaa syytä tehostaa

Metsähallitus kertoo tehostavansa kalastuksenvalvontaa Koillismaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla kuluvan kesän ja alkusyksyn aikana. Esimerkiksi Kainuussa on jo aloittanut työnsä kaksi päätoimista kalastuksenvalvojaa, jotka tekevät työtään vakinaisten erätarkastajien ohjauksessa.

Kainuussa ja Koillismaalla Metsähallitus valvoo valtion vesien lisäksi myös yksityisvesiä. Metsähallitus on sopinut asiasta kalastusalueiden kanssa.

Valvontaa olisi syytä tehostaa myös muualla Suomessa. Mittavasta tiedotus- ja valistuskampanjasta huolimatta esimerkiksi pyydyksien lainmukaisessa merkitsemisessä on melkoisia puutteita.

Viime vuonna tuli voimaan kalastuslain muutos, joka koski juuri pyydysten merkitsemistä. Pyydykset pitää pääsääntöisesti merkitä 1,2 metrin korkeudella olevilla lipuilla. Pienempi merkki riittää, jos pyydykset ovat vesistössä, jossa varmuudella ei ole vesiliikennettä.

Toistaiseksi laiminlyönneistä on selvinnyt huomautuksella, mutta nyt pyydyksiä ainakin Pohjois-Suomessa ryhdytään korjaamaan pois, jos niitä ei ole merkitty lain edellyttämällä tavalla.

Niin pitäisi toimia myös muualla. Näyttää nimittäin vahvasti siltä, että tyhjillä mehukanistereilla merkityt pyydykset eivät muuten vähene.

Pyydysten merkitseminen lipuilla ei ole suuri vaiva, mutta sen avulla välttyy monelta harmilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sitä saa, mitä tilaa

Savolaista small talkia

Talouskehitystä on seurattava herkeämättä

Lihan alkuperämaatietoa ei oikeasti tarvitse aina kertoa

Kuningas kävi vaatimattomassa studiossa, eikä musiikki ollut enää entisellään – silti Wiskari möyrii matona korvassa

Puoli Suomea liikkeellä

Kaivoslakia sopii muuttaa, mutta harkiten

Asuntovelallisella on nyt kissanpäivät

Ensimmäisen ja viimeisen välissä

Lapinlahden hieno perinne ansaitsee katsojien tuen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.