Varkauksista vitsaus

Kuopion asuntomessujen upeaa kokonaisuutta ovat häirinneet muutamat taidevarkaudet. Vorot iskivät kahteen esineeseen viime sunnuntaina. Myöhemmin poliisi kirjasi yhden rikosilmoituksen lisää. Teot tapahtuivat todennäköisesti messujen aukioloaikana.

Kuopion asuntomessujärjestäjien päätös tuoda esittelytaloihin myös taidetta oli hieno. Teokset ovat persoonallinen lisä näyttelykokonaisuudessa. Esillä olevista taideteoksista on tullut paljon myönteistä palautetta. Osa teoksista on myyty.

On valitettavaa, että rikolliset ovat lähteneet liikkeelle. Tämä aiheuttaa tuleville messujärjestäjille lisää mietittävää. Erilaisten arvoesineiden suojaamiseen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota. Tehtävä on haasteellinen.

Vuokra- ja omistusasuntoja esittelevät välittäjät ovat myös törmänneet varkaisiin. Kodin tavaroita häviää väärille teille etenkin sellaisissa näytöissä, joissa paikalla on paljon asiakkaita. Jos ongelmat kasvavat, asuntoja esitellään kerrallaan vain hyvin rajatulle ryhmälle tai yksittäisille asiakkaille.

Vastuukysymykset asuntoesittelyissä ovat usein vaikeita. Siksi on todennäköistä, että ruuhkat kodeissa pienenevät tai häviävät kokonaan. Vakuutusyhtiöilläkin on tilanteessa merkittävä sananvalta.

Jos asiakkaiden määrää asuntoesittelyissä rajataan radikaalisti, se heijastuu kiinteistönvälitys- ja vuokrabisnekseen. Seurauksena voi olla välityspalkkioiden kallistuminen. Toisaalta alalla vallitseva tiukka kilpailu pitänee provisioiden tason kohtuullisena.

Omaisuusrikosten leviäminen asuntomessuille sekä sekä omistus- ja vuokra-asuntojen esittelyihin on uudenlainen ilmiö.

Sen torjuminen aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia osakkeenomistajille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Elävä kaupunki on epäselvä

Vanhemmuuden taikaa

Vesilaitoksia pitää kannustaa korjauksiin

Karjalan myyntiin olisi ollut paha tarttua

Läheltä ja vieläpä maukasta

Zelenskyn voitto avaa uusia näköaloja

Euroopan unioni ei ole jäsenvaltioilleen tavaratalo

On aika puhua kasvien geenieditoinnista

Olemme tähtipölyä, lensimme Kuuhun

Mätäkuun juttuja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.