Varkauksista vitsaus

Kuopion asuntomessujen upeaa kokonaisuutta ovat häirinneet muutamat taidevarkaudet. Vorot iskivät kahteen esineeseen viime sunnuntaina. Myöhemmin poliisi kirjasi yhden rikosilmoituksen lisää. Teot tapahtuivat todennäköisesti messujen aukioloaikana.

Kuopion asuntomessujärjestäjien päätös tuoda esittelytaloihin myös taidetta oli hieno. Teokset ovat persoonallinen lisä näyttelykokonaisuudessa. Esillä olevista taideteoksista on tullut paljon myönteistä palautetta. Osa teoksista on myyty.

On valitettavaa, että rikolliset ovat lähteneet liikkeelle. Tämä aiheuttaa tuleville messujärjestäjille lisää mietittävää. Erilaisten arvoesineiden suojaamiseen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota. Tehtävä on haasteellinen.

Vuokra- ja omistusasuntoja esittelevät välittäjät ovat myös törmänneet varkaisiin. Kodin tavaroita häviää väärille teille etenkin sellaisissa näytöissä, joissa paikalla on paljon asiakkaita. Jos ongelmat kasvavat, asuntoja esitellään kerrallaan vain hyvin rajatulle ryhmälle tai yksittäisille asiakkaille.

Vastuukysymykset asuntoesittelyissä ovat usein vaikeita. Siksi on todennäköistä, että ruuhkat kodeissa pienenevät tai häviävät kokonaan. Vakuutusyhtiöilläkin on tilanteessa merkittävä sananvalta.

Jos asiakkaiden määrää asuntoesittelyissä rajataan radikaalisti, se heijastuu kiinteistönvälitys- ja vuokrabisnekseen. Seurauksena voi olla välityspalkkioiden kallistuminen. Toisaalta alalla vallitseva tiukka kilpailu pitänee provisioiden tason kohtuullisena.

Omaisuusrikosten leviäminen asuntomessuille sekä sekä omistus- ja vuokra-asuntojen esittelyihin on uudenlainen ilmiö.

Sen torjuminen aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia osakkeenomistajille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-Suomella on kyynärpäät korkealla

Puheet kovenevat työtaistelu-uhan alla

Vuoden urheilija-listani on kääntynyt vuosi vuodelta enemmän joukkueurheilun suuntaan

Putin johtaa Venäjää hamaan tulevaisuuteen

Tämän päivän Pepit maailman reunoilla

Demokraateilla haussa paras haastaja Trumpille

Vesilinnut avun tarpeessa

Pakotettua ja valittua niukkuutta

Luontoarvot vastakkain tuulivoimahankkeissa

Historiaa kirjoitetaan perspektiivillä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.