Vastuu jatkuvaa kehittämistä

Suomalaisen Työn Liiton selvityksen mukaan suomalaiset arvostavat yritystoiminnasta eniten avoimuutta. Ympäristöarvojen kunnioittaminen ja yhteiskunnallisen vastuun kantaminen ovat myös listalla korkealla.

Selvityksen tulos ei ole sinällään yllättävä. Kansainvälisessä vertailussa suomalainen elinkeinoelämä pärjää avoimuudellaan erinomaisesti, mutta maailma ei ole tältäkään osin koskaan valmis.

Korruptio on Suomessa vähäistä, mutta esimerkiksi viranomaisten resurssit voimavaroja nielevään harmaan talouden kitkemiseen ovat rajalliset. Olennaista on, että yritykset oma-aloitteisesti edistävät sellaista avoimuutta, joka mahdollistaa ulkopuoliselle niiden toiminnan riittävän arvioinnin.

Ympäristöarvot korostuvat vastuullisessa yritystoiminnassa erityisesti Länsi- ja Pohjois-Suomessa. Talvivaaran tapaus varmasti ja Fennovoima todennäköisesti näkyvät alueellisissa painotuseroissa.

Selvitykseen vastanneet toivovat yritysten suuntaavan voittojaan työllisyyden parantamiseen.

Yritystoiminnan perusajatus on liikevoiton tuottaminen. Se edellyttää liiketoimintaideaa, jota yrittäjä kehittää parhaan kykynsä mukaisesti. Työllistäminen tapahtuu terveellä liiketoiminnalla.

Microsoftin kaltaisissa laajoissa saneeraustoimissa yritysten on tunnettava yhteiskuntavastuunsa ja tuettava merkittävilläkin panoksilla irtisanottavien työllistymispyrkimyksiä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Lumesta tuli ympäristöpulma Helsingille

Eduskunta kompuroi tiedustelulakien kanssa

Hankkeet vivuttavat kehitystä

Suuri ja kallis seikkailu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.