Vastuu jatkuvaa kehittämistä

Suomalaisen Työn Liiton selvityksen mukaan suomalaiset arvostavat yritystoiminnasta eniten avoimuutta. Ympäristöarvojen kunnioittaminen ja yhteiskunnallisen vastuun kantaminen ovat myös listalla korkealla.

Selvityksen tulos ei ole sinällään yllättävä. Kansainvälisessä vertailussa suomalainen elinkeinoelämä pärjää avoimuudellaan erinomaisesti, mutta maailma ei ole tältäkään osin koskaan valmis.

Korruptio on Suomessa vähäistä, mutta esimerkiksi viranomaisten resurssit voimavaroja nielevään harmaan talouden kitkemiseen ovat rajalliset. Olennaista on, että yritykset oma-aloitteisesti edistävät sellaista avoimuutta, joka mahdollistaa ulkopuoliselle niiden toiminnan riittävän arvioinnin.

Ympäristöarvot korostuvat vastuullisessa yritystoiminnassa erityisesti Länsi- ja Pohjois-Suomessa. Talvivaaran tapaus varmasti ja Fennovoima todennäköisesti näkyvät alueellisissa painotuseroissa.

Selvitykseen vastanneet toivovat yritysten suuntaavan voittojaan työllisyyden parantamiseen.

Yritystoiminnan perusajatus on liikevoiton tuottaminen. Se edellyttää liiketoimintaideaa, jota yrittäjä kehittää parhaan kykynsä mukaisesti. Työllistäminen tapahtuu terveellä liiketoiminnalla.

Microsoftin kaltaisissa laajoissa saneeraustoimissa yritysten on tunnettava yhteiskuntavastuunsa ja tuettava merkittävilläkin panoksilla irtisanottavien työllistymispyrkimyksiä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Välttämättömyydestä tulee hyve

Puolueen etu ennen kaikkea

Kotimaista ruokaa pääsiäisen juhlapöytään

Hammaslääkärikoulutus muistuttaa yhteistyöstä

Mikä ei muutu

Kolmannen asteen ratkaisu

Kokemus korvaa määrän Savon EU-ehdokkaissa

Automatkoista halutaan entistä turvallisempia

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.