Vastuu on hallinnolla

Poliisi kertoi maanantaina, että ammattiliitto AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä epäillään työturvallisuusrikoksesta. Epäily liittyy AKT:stä irtisanotun Hilkka Ahteen Rädystä tekemään kiusaamiskanteluun. Epäiltyjä rikosnimikkeitä on poliisin mukaan muitakin, mutta niistä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Poliisin esitutkinta on valmis ja juttu eteni maanantain syyteharkintaan. Syyttäjän ratkaisusta riippuu, eteneekö asia aikanaan myös oikeuteen. Jos syytekynnys ylittyy, oikeus ratkaisee onko Räty syyllistynyt johonkin.

Jutun monimutkaisuutta lisää, että epäiltynä on Rädyn lisäksi muutama muukin ihminen. Heidän kohdallaan kyse on siitä, että he eivät epäilyjen mukaan ole puuttuneet AKT:n toimiston ilmapiirin heikentymiseen.

Tilanne AKT:ssa on hyvin hankala. Liittoa johtaa rikoksesta epäilty Räty, joka ainakin toistaiseksi nauttii sekä liiton hallituksen että valtuuston enemmistön tukea. Olisi järkevää, että tuki mitattaisiin mahdollisimman pian uudelleen. Joidenkin tietojen mukaan enemmistö olisi liukumassa pois Rädyn takaa.

SAK:n hallitus kehotti AKT:tä ja sen hallintoa ratkaisemaan syntyneet ongelmat mahdollisimman pian. Niin pitäisikin tehdä. Vastuu on hallinnolla eli liiton hallituksella ja valtuustolla. Vain ne voivat palauttaa AKT:n toimintakyvyn. Liiton toimisto ei siihen kykene.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Hallitus ei saa katsella kuntien ahdinkoa sivusta

Hutiloinnin hinta

Liian hyviä neuvoja

Turkki pelaa kyynistä peliä, jota heikko EU vain moittii

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.