Vastuu on hallinnolla

Poliisi kertoi maanantaina, että ammattiliitto AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä epäillään työturvallisuusrikoksesta. Epäily liittyy AKT:stä irtisanotun Hilkka Ahteen Rädystä tekemään kiusaamiskanteluun. Epäiltyjä rikosnimikkeitä on poliisin mukaan muitakin, mutta niistä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Poliisin esitutkinta on valmis ja juttu eteni maanantain syyteharkintaan. Syyttäjän ratkaisusta riippuu, eteneekö asia aikanaan myös oikeuteen. Jos syytekynnys ylittyy, oikeus ratkaisee onko Räty syyllistynyt johonkin.

Jutun monimutkaisuutta lisää, että epäiltynä on Rädyn lisäksi muutama muukin ihminen. Heidän kohdallaan kyse on siitä, että he eivät epäilyjen mukaan ole puuttuneet AKT:n toimiston ilmapiirin heikentymiseen.

Tilanne AKT:ssa on hyvin hankala. Liittoa johtaa rikoksesta epäilty Räty, joka ainakin toistaiseksi nauttii sekä liiton hallituksen että valtuuston enemmistön tukea. Olisi järkevää, että tuki mitattaisiin mahdollisimman pian uudelleen. Joidenkin tietojen mukaan enemmistö olisi liukumassa pois Rädyn takaa.

SAK:n hallitus kehotti AKT:tä ja sen hallintoa ratkaisemaan syntyneet ongelmat mahdollisimman pian. Niin pitäisikin tehdä. Vastuu on hallinnolla eli liiton hallituksella ja valtuustolla. Vain ne voivat palauttaa AKT:n toimintakyvyn. Liiton toimisto ei siihen kykene.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.