Vastuu on hallinnolla

Poliisi kertoi maanantaina, että ammattiliitto AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä epäillään työturvallisuusrikoksesta. Epäily liittyy AKT:stä irtisanotun Hilkka Ahteen Rädystä tekemään kiusaamiskanteluun. Epäiltyjä rikosnimikkeitä on poliisin mukaan muitakin, mutta niistä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Poliisin esitutkinta on valmis ja juttu eteni maanantain syyteharkintaan. Syyttäjän ratkaisusta riippuu, eteneekö asia aikanaan myös oikeuteen. Jos syytekynnys ylittyy, oikeus ratkaisee onko Räty syyllistynyt johonkin.

Jutun monimutkaisuutta lisää, että epäiltynä on Rädyn lisäksi muutama muukin ihminen. Heidän kohdallaan kyse on siitä, että he eivät epäilyjen mukaan ole puuttuneet AKT:n toimiston ilmapiirin heikentymiseen.

Tilanne AKT:ssa on hyvin hankala. Liittoa johtaa rikoksesta epäilty Räty, joka ainakin toistaiseksi nauttii sekä liiton hallituksen että valtuuston enemmistön tukea. Olisi järkevää, että tuki mitattaisiin mahdollisimman pian uudelleen. Joidenkin tietojen mukaan enemmistö olisi liukumassa pois Rädyn takaa.

SAK:n hallitus kehotti AKT:tä ja sen hallintoa ratkaisemaan syntyneet ongelmat mahdollisimman pian. Niin pitäisikin tehdä. Vastuu on hallinnolla eli liiton hallituksella ja valtuustolla. Vain ne voivat palauttaa AKT:n toimintakyvyn. Liiton toimisto ei siihen kykene.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Totuudessa pysyminen ei aina ole ihan yksinkertainen juttu

Viranomaisia on varjeltava maalittamiselta

Kirkon rahat eivättahdo riittää seiniin

Ensi joulu sai muuttaa historian!

Postista al-Holiin

Britit halusivat päättää jahkailun brexitistä

Kinkku kuuluu yhä suomalaiseen joulupöytään

Tähtipölyä joulukuusen ympärillä

Valistunutta uskoa

Pohjois-Savon lasten huono kunto vaatii selvityksiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.