Vastuu on hallinnolla

Poliisi kertoi maanantaina, että ammattiliitto AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä epäillään työturvallisuusrikoksesta. Epäily liittyy AKT:stä irtisanotun Hilkka Ahteen Rädystä tekemään kiusaamiskanteluun. Epäiltyjä rikosnimikkeitä on poliisin mukaan muitakin, mutta niistä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Poliisin esitutkinta on valmis ja juttu eteni maanantain syyteharkintaan. Syyttäjän ratkaisusta riippuu, eteneekö asia aikanaan myös oikeuteen. Jos syytekynnys ylittyy, oikeus ratkaisee onko Räty syyllistynyt johonkin.

Jutun monimutkaisuutta lisää, että epäiltynä on Rädyn lisäksi muutama muukin ihminen. Heidän kohdallaan kyse on siitä, että he eivät epäilyjen mukaan ole puuttuneet AKT:n toimiston ilmapiirin heikentymiseen.

Tilanne AKT:ssa on hyvin hankala. Liittoa johtaa rikoksesta epäilty Räty, joka ainakin toistaiseksi nauttii sekä liiton hallituksen että valtuuston enemmistön tukea. Olisi järkevää, että tuki mitattaisiin mahdollisimman pian uudelleen. Joidenkin tietojen mukaan enemmistö olisi liukumassa pois Rädyn takaa.

SAK:n hallitus kehotti AKT:tä ja sen hallintoa ratkaisemaan syntyneet ongelmat mahdollisimman pian. Niin pitäisikin tehdä. Vastuu on hallinnolla eli liiton hallituksella ja valtuustolla. Vain ne voivat palauttaa AKT:n toimintakyvyn. Liiton toimisto ei siihen kykene.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Rajat ovat ylittyneet

Vanha auto on tarkan talouden perusta

Perämeren lohia tappava outo tauti huolestuttaa

Turvakudelmaa on joskus vaikea hahmottaa

Sitä saa, mitä tilaa

Savolaista small talkia

Lihan alkuperämaatietoa ei oikeasti tarvitse aina kertoa

Talouskehitystä on seurattava herkeämättä

Kuningas kävi vaatimattomassa studiossa, eikä musiikki ollut enää entisellään – silti Wiskari möyrii matona korvassa

Puoli Suomea liikkeellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.