Vastuullisia ei ole

Poliisi tuskailee Turun lauantaisen epävirallisen puistojuhlan vuoksi. Kupittaanpuiston tapahtumaan osallistui yli 2 000 ihmistä. Poliisin tietoon on tullut yksi epäilty raiskaus, tappeluita, pahoinpitelyitä ja muita järjestyshäiriöitä. Poliisi joutui muun muassa sammuttamaan puistoon sytytetyn suuren nuotion.

Mahdollisesta raiskauksesta ja muista rikkomuksista ovat luonnollisesti vastuussa niihin syyllistyneet, aivan niin kuin sellaisissakin tapahtumissa, joilla on järjestäjä. Ongelma internetin kautta koolle kutsuttavissa botellón-juhlissa on kuitenkin se, että kun järjestäjiä tai muita vastuullisia ei ole, ei ole myöskään järjestysmiehiä, joille juhla-alueen valvonta normaalisti kuuluisi.

Helisemässä on myös Turun kaupunki, sillä lauantaisen juhlan jäljiltä Kupittaanpuisto jäi sotkuiseen kuntoon. Osa paikalla olijoista hoiti roskansa pois itse, mutta suurin osa ei.

Nuoriso on järjestänyt epävirallisia kokoontumisia kautta aikojen, mutta sosiaalinen media on mahdollistanut Turussa nähdyn kaltaiset massatapahtumat, joihin saattaa osallistua tuhansia ihmisiä. Turussa poliisi on pohtinut puuttumista kokoontumisvapauteen. Ehkä sekin joillakin perusteilla on mahdollista, mutta onneksi sellaiseen ei vielä ole jouduttu turvautumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.