Veljenpoika kiinnijäädessä

Vanha sanonta velasta sopii mukailtuna myös Nuorisosäätiön rikosjuttuun, johon liittyvä pääkäsittely alkoi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan vaalitukea on jaettu säätiölain ja säätiön omien sääntöjen vastaisesti. Vaikuttaa siltä, että vaalituki on ollut veli otettaessa, mutta veljenpoika kiinnijäädessä.

Epäilemättä kansanedustaja Antti Kaikkonen on vilpitön sanoessaan, että ei ole tehnyt tarkoituksella tai tietoisesti mitään rikosta. Oikeastaan juuri se onkin tapauksessa hyvin kuvaavaa ja erityisen murheellista.

Raha-automaattiyhdistykseltä tuli rahaa Nuorisosäätiölle, joka jakoi varoja muun muassa tauluostoihin, kirjahankintoihin, seminaarilippuihin ja ilmoituslaskuihin. Kontrasti on melkoinen, kun rahanjakoa ajattelee sitä vasten, mitä lukee Nuorisosäätiön omilla internet-sivuilla: ”Vuonna 1961 perustettu säätiö on yleishyödyllinen yhteisö, joka tukee nuoria aikuisia itsenäiseen asumiseen ja elämään rakennuttamalla ja ylläpitämällä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja sekä tarjoamalla asukasneuvonnalla ohjausta asumiseen ja tukea elämänhallintaan”.

Vaitonainen Jukka Vihriälä oli erityisen hämmentynyt, eikä ihme. Pitkään mutkattomasti toiminut maan tapa vei hänet leivättömän pöydän ääreen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.