Veljenpoika kiinnijäädessä

Vanha sanonta velasta sopii mukailtuna myös Nuorisosäätiön rikosjuttuun, johon liittyvä pääkäsittely alkoi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan vaalitukea on jaettu säätiölain ja säätiön omien sääntöjen vastaisesti. Vaikuttaa siltä, että vaalituki on ollut veli otettaessa, mutta veljenpoika kiinnijäädessä.

Epäilemättä kansanedustaja Antti Kaikkonen on vilpitön sanoessaan, että ei ole tehnyt tarkoituksella tai tietoisesti mitään rikosta. Oikeastaan juuri se onkin tapauksessa hyvin kuvaavaa ja erityisen murheellista.

Raha-automaattiyhdistykseltä tuli rahaa Nuorisosäätiölle, joka jakoi varoja muun muassa tauluostoihin, kirjahankintoihin, seminaarilippuihin ja ilmoituslaskuihin. Kontrasti on melkoinen, kun rahanjakoa ajattelee sitä vasten, mitä lukee Nuorisosäätiön omilla internet-sivuilla: ”Vuonna 1961 perustettu säätiö on yleishyödyllinen yhteisö, joka tukee nuoria aikuisia itsenäiseen asumiseen ja elämään rakennuttamalla ja ylläpitämällä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja sekä tarjoamalla asukasneuvonnalla ohjausta asumiseen ja tukea elämänhallintaan”.

Vaitonainen Jukka Vihriälä oli erityisen hämmentynyt, eikä ihme. Pitkään mutkattomasti toiminut maan tapa vei hänet leivättömän pöydän ääreen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.