Venäjä reagoi yli

Neljän lapsen huostaanotosta Vantaalla on jälleen kerran virinnyt outo näytelmä, joka on saanut oikeaa kokoaan suuremmat mittasuhteet Venäjällä.

Venäläisen äidin ja afrikkalaisen isän kolme 2-6 -vuotiasta ovat eläneet sijaisperheessä jo muutaman viikon ajan. Vain kaksi viikkoa vanha poika otettiin myös pois vanhemmiltaan viikko sitten.

Venäläisen äidin mukaan sosiaaliviranomaiset epäilevät isää lasten pahoinpitelystä. Viranomaiset eivät luonnollisestikaan voi vahvistaa tai kiistää äidin väitteitä, koska heillä on salassapitovelvollisuus yksittäisten perheiden asioista.

Viranomaisten ratkaisua pohditaan myös hallinto-oikeudessa. Oikeuden päätös selventää tilannetta. Taustalla täytyy kuitenkin olla viranomaisten tieto tai epäily siitä, että lasten turvallisuus on ollut uhattuna.

Tapauksen mutkikkuutta on lisännyt se, että siitä on tehty iso uutinen Venäjällä. Venäjän lapsivaltuutettu Pavel Astahov uhosi Suomelle. Venäjän television haastattelussa hän piti mahdollisena, että Venäjä julistaa Suomen vaaralliseksi maaksi venäläisille lapsiperheille.

Astahovin käytös on kummallista, mutta ei enää mitenkään yllättävää. Samasta asiasta hän on aikaisemminkin ottanut yhteen suomalaisviranomaisten kanssa. On vaikea ymmärtää, mihin hän lopulta pyrkii.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Lisää liiketoimintaosaamista

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Härskit myyjät kodeissamme

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.