Venäjä saa väärää tietoa

Kiistely venäläisten lasten huostaanotosta Suomessa alkaa näyttää entistä enemmän kafkamaiselta. Kiistelyyn on sotkettu jo Venäjän korkeinta poliittista johtoa ulkoministeri Sergei Lavrovia myöten.

Lavrovin STT:n toimittajan kysymykseen antama vastaus on kohtalaisen kovaa tekstiä. On harvinaista, että naapurimaissa kysellään, ovatko suomalaiset viranomaiset toimineet tavalla, joka ei vastaa ”sivistyneen yhteiskunnan periaatteita”.

Suomessa viranomaiset tekevät sen, minkä voivat. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin tiedotti tiistaina, että huomiota herättänyt huostaanottotapaus Vantaalla ei anna aihetta jatkotoimiin.

Sakslin tutki tapausta ”oma-aloitteisesti”, niin kuin asia ilmaistiin. Oli hyvä, että tutki. Me Suomessa olemme oppineet luottamaan oikeusviranomaisiimme. Sakslinin ratkaisu tarkoittaa sitä, että Vantaalla on menetelty niin kuin lakien mukaan pitääkin menetellä.

On kaksi vaihtoehtoa: joko venäläisille poliitikoille syötetään väärää tietoa tai sitten menossa on ihmeellinen kampanja, jonka tavoitetta on vaikea arvailla. Veikkaamme ensimmäistä vaihtoehtoa.

Dosentti Johan Bäckman singahtaa venäläiseen mediaan, kun tarvitaan ennakkoluuloisia lausuntoja Suomesta ja suomalaisista. Hieman lähdekritiikkiä, jos saa pyytää.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaksi vanhaa punakaartilaista

Eduskunta ei ole leimasin

MV-lehti höynäytti sinisilmäisiä suomalaisia

Rautatiet ovat henkilöliikenteelle välttämättömiä

Pitäisi muistaa kiittää

Kaikki ei ollut huonommin

Kannabiksen vaikutuksia on viisasta varoa

Kuopion 200-vuotiasta toria on aihetta juhlia joukolla

Millaista on kunniallinen maskuliinisuus?

Miksi on hyvä kysymys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.