Veneilijöille hulppeat puitteet

Kuopion Pursiseuran Luotsi-hanke etenee hyvää vauhtia Kuopion Pirttiniemessä.

Noin 900 jäsenen KuoPS on yksi Suomen vanhimmista pursiseuroista. Se ei ole hienostokerho merialueiden pursiseurojen tapaan vaan laaja-alainen yleishyödyllinen harrastusyhteisö, joka tarjoaa kaikille halukkaille navigointi-, veneily- ja turvakoulutusta. Lisäksi pursiseura ohjaa jäsenistöään hyviin veneilytapoihin, jotka eivät ole Kallavedelläkään mikään itsestäänselvyys.

Talkootyöhön toimintansa pohjaava pursiseura on ryhtynyt hankkeeseen, joka hyödyttää koko Kuopiota sen lisäksi, että se vahvistaa veneilyharrastuksen elinvoimaisuutta pitkällä tähtäimellä junioreiden koulutuspaikaksi rakennettavalla palvelukeskuksellaan.

Lähes kahden miljoonan euron hanke parantaa veneilijöiden palveluja ja vastaa kasvaneeseen laituri- ja venepaikkakysyntään. Uusia venepaikkoja tulee peräti 200, joista osa on vierasvenepaikkoja.

Ennen kaikkea Luotsi lisää Kuopion vetovoimaisuutta kiinnostavana vesistömatkailukohteena, joksi Kuopiolla on runsaasti luontaisia edellytyksiä. Vuosikymmeniä jatkuneet palvelupuutteet ovat pitäneet yllä päinvastaista mainetta.

Luotsi on saanut rahoitusta EU:lta, valtiolta ja Kuopion kaupungilta, joten pursiseuralaisilla on iso syy olla kiitollisia veronmaksajille.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.