Veneily on tärkeä osa Kuopion imagoa

Tänään päättyvät kolmipäiväiset Kallavesj 2017-messut Kuopio-hallissa. Järvi-Suomen suurin veneilyn, matkailun ja vapaa-ajan messutapahtuma on perinteinen kevääseen kuuluva merkkipaalu, jonka jälkeen alkaa puuhastelu kesäisen harrastuksen parissa. Veneitä aletaan laittaa talviteloilta kesäkuntoon, valmiiksi vesille.

Messuilla on tärkeä tehtävä veneilykulttuurin esittelijänä. Kuopio-hallissa on nähtävissä, miten vesille lähteäkseen ei tarvitse olla heti laivurikurssin käynyt purjehtija tai suuren matkaveneen kippari, vaan vesille pääsee vähemmälläkin: kajakilla, kanootilla tai soutuveneellä.

Ei ole ollenkaan sattumaa, että venemessuja vietetään nyt 54. kerran juuri Kuopiossa. Järvi-Suomen keskus on hienojen vesistöreittien äärellä, harrastajia on paljon omasta takaa ja Kallaveden pääkaupungissa vierailee lisäksi runsaasti veneilijöitä muualta Saimaan vesistön alueelta ja kauempaakin, jopa merten takaa.

Veneilymahdollisuudet ovat koko Saimaan vesistössä koko maailmassa ainutlaatuiset. Kuopio voi merkittävänä sisävesiveneilyn keskuskaupunkina tarjota maailman hienoimpia vesillä liikkumisen kokemuksia matkailijoille. Sopii kysyä, onko tätä tosiseikkaa kylliksi hyödynnetty kesämatkailun kehittämisessä.

Veneily on tärkeä osa Kuopion imagoa muutoinkin. Kuopio tunnetaan esimerkiksi vahvasta veneilyyn liittyvästä teollisuudesta, joka on sinnitellyt sisukkaasti taloustaantuman keskellä. Veneily kuuluu myös niihin vetovoimatekijöihin, joiden ansiosta Kuopio saattaa kilvoitella menestyvänä valtakunnanosakeskuksena.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Media nopea, politiikka hidas

Enemmän lihaa ja perunaa

Jäävuoresta jää pinnan alle aikaisempaa vähemmän

Joukkoliikenteen kohtaloa on syytä pohtia laajasti

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.