Veneily on tärkeä osa Kuopion imagoa

Tänään päättyvät kolmipäiväiset Kallavesj 2017-messut Kuopio-hallissa. Järvi-Suomen suurin veneilyn, matkailun ja vapaa-ajan messutapahtuma on perinteinen kevääseen kuuluva merkkipaalu, jonka jälkeen alkaa puuhastelu kesäisen harrastuksen parissa. Veneitä aletaan laittaa talviteloilta kesäkuntoon, valmiiksi vesille.

Messuilla on tärkeä tehtävä veneilykulttuurin esittelijänä. Kuopio-hallissa on nähtävissä, miten vesille lähteäkseen ei tarvitse olla heti laivurikurssin käynyt purjehtija tai suuren matkaveneen kippari, vaan vesille pääsee vähemmälläkin: kajakilla, kanootilla tai soutuveneellä.

Ei ole ollenkaan sattumaa, että venemessuja vietetään nyt 54. kerran juuri Kuopiossa. Järvi-Suomen keskus on hienojen vesistöreittien äärellä, harrastajia on paljon omasta takaa ja Kallaveden pääkaupungissa vierailee lisäksi runsaasti veneilijöitä muualta Saimaan vesistön alueelta ja kauempaakin, jopa merten takaa.

Veneilymahdollisuudet ovat koko Saimaan vesistössä koko maailmassa ainutlaatuiset. Kuopio voi merkittävänä sisävesiveneilyn keskuskaupunkina tarjota maailman hienoimpia vesillä liikkumisen kokemuksia matkailijoille. Sopii kysyä, onko tätä tosiseikkaa kylliksi hyödynnetty kesämatkailun kehittämisessä.

Veneily on tärkeä osa Kuopion imagoa muutoinkin. Kuopio tunnetaan esimerkiksi vahvasta veneilyyn liittyvästä teollisuudesta, joka on sinnitellyt sisukkaasti taloustaantuman keskellä. Veneily kuuluu myös niihin vetovoimatekijöihin, joiden ansiosta Kuopio saattaa kilvoitella menestyvänä valtakunnanosakeskuksena.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.