Vesannosta tossukunta

ReinoAino Kotikenkä Oy perustaa uuden ompelimon Vesannolle tulevassa vuodenvaihteessa. Yhtiön johto ilmoitti jo aikaisemmin kesällä, että toiminta käynnistyy Vesannolla, jos sinne saadaan riittävästi ammattitaitoista työvoimaa.

Tossutehtaalle löytyi työntekijät ja Sisä-Savon sydämestä sopivat toimitilat, joissa tuotanto käynnistetään. Tehdas työllistää alkuvaiheessa kolmisenkymmentä työntekijää. Ensi vuonna uusia jalkineita on tarkoitus valmistaa jo noin 150 000-200 000 paria.

Yhtiön johto pitää mahdollisena, että kunnan kanssa neuvotellaan jopa uusien tuotantotilojen rakentamisesta. Reinojen ja Ainojen suosio on käsittämätön. Ukkien ja mummojen jalkineessa näkee nuoria kävelemässä keskellä kirkasta päivää keskellä kaupunkia. Buumi heijastuu yhtiön liikevaihtoon 50-70 prosentin vuosittaisena kasvuna. Raju kasvu aiheuttaa liiketoiminnalle omat riskinsä.

Yhtiössä nähdään, että tossuilla on kysyntää myös Suomen rajojen ulkopuolella. Vientipuheet ovat olleet toistaiseksi maltillisia. Hyvä niin, sillä tärkeintä on hallittu kasvu. Reinot ja Ainot ovat trendikkäitä, ja niillä voi olla tulevaisuudessa hyvinkin suuri kysyntä ulkomailla. Hyvällä markkinoinnilla tossujen myynti voi lähteä nopeaan nousukiitoon.

Ulkomailla on jo nyt kysyntää yritysten ja urheiluseurojen tarpeisiin räätälöidyistä tossuista. Vesannon tehdas keskittyy näiden tuotteiden valmistamiseen. Tuotannollista toimintaa on lisäksi Lieksassa ja Pälkäneellä. Ensi vuodenvaihteessa Kuopioon liittyvän Karttulan tulisi huolehtia siitä, että osaava työvoima pysyy paikkakunnalla. Jo nyt voi ennustaa, että tossufirman jalkineet näkyvät laajalti maailmankartalla lähivuosina.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.