Vielä on vara parantaa

Kuopion kaupunki on satsannut viime vuosina erittäin runsaasti elinkeinoelämänsä kehittämiseen. Yrityksille on kaavoitettu ripeää tahtia uutta tonttimaata ja uusia merkittäviä yrityksiä on hankittu kaupunkiin. Päättymässä olevan laman aikanakin Kuopiossa on rakennettu liki ennätystahtiin uusia tiloja teollisuudelle ja kaupalle. Tiedetään myös, että rakentaminen myös jatkuu kiihkeänä lähivuodet erityisesti eteläisissä kaupunginosissa.

Mutta ennen kokemattoman rakennusbuumin varjossa on jäänyt ilmeisesti vielä jotain tekemättä. Kun Elinkeinoelämän keskusliitto EK kysyi jäsenyrityksiltään käsityksiä niiden toimipaikkakuntien suhtautumisesta yrittämiseen, Kuopio sai Kemin kanssa toiseksi huonoimmat pisteet Kotkan jälkeen. Suurten kaupunkien vertailussa Kuopio jäi kymmenenneksi eli peränpitäjäksi Kouvolan jälkeen.

Paljon on siis Kuopiolla parannettavaa, mikäli se mielii maan yritysystävällisimpien kaupunkien joukkoon. Mitä on tehty väärin? Yksi selitys voi olla se, että satsatessaan ennen muuta suuriin, valtakunnallisiin hankkeisiin Kuopion kaupungilla ei ole liiennyt voimavaroja pienten yrittäjien päivittäisille toiveille ja tarpeille.

Aina kannattaa ottaa marjakin maasta, sanotaan. Pienet yritykset eivät välttämättä vaadi yhteiskunnalta edes rahaa, vaan ovat tyytyväisiä, jos elinkeinotoimesta vastaavilla on tarjota niille lämmintä kättä ja hivenen aikaa kuulumisten vaihtamiseen. Raha ei ratkaise kaikkea bisneksessäkään, vaan aina siinä ovat myös tunteet pelissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Velvoite käyttää omaa harkintaa

Opiskelijavalinnoissa vakavia ongelmia

Ovatko kaikki lajit urheilua?

Toinen aalto ei enää yllättäisi suomalaisia

Pohjois-Savo on vahva urheilumaakunta

Junttia vituttaa väärässä paikassa, nössöä ei ollenkaan

Eläinten hyväksikäyttö johtaa kulkutauteihin

Juntti käyttää väärässä paikassa

Monipaikkamaalainen kaupungissa

Korona muuttaa työelämän käytäntöjä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.