Viestit siirtyvät verkkoon

Nokian markkinaosuusmenetysten jälkeen kuuluu melkein asiaan, että myös suomalainen viestintäkeksintö eli tekstiviesti menettää suosiotaan kovaa vauhtia. Tosin kehitys on muissa maissa paljon vauhdikkaampaa kuin Suomessa. Ensin tekstiviestimäärät alkoivat laskea merkittävästi Hollannissa ja Espanjassa. Syy oli mobiilisovellus WhatsApp, joka mahdollistaa viestien lähettämisen ilmaiseksi.

Tilanne on kääntynyt jo tekstiviestien tappioksi maailmanlaajuisesti. Talouslehti Financial Times kertoi teettämänsä tutkimuksen perusteella, että viime vuonna lähetettiin 19 miljardia pikaviestiä sovellusten kautta joka päivä, mutta tekstiviestejä alle 18 miljardia päivässä.

Kehitys todistaa, että tavallinen kännykänkäyttäjä etsii jatkuvasti tapoja hyödyntää palveluja, joiden käytön voi sisällyttää kiinteän kuukausimaksun hintaan. Matkapuhelinoperaattoreiden ansainta on siten yhä selvemmin siirtymässä kiinteähintaisiin datapaketteihin. Viime vuoden lopussa sellainen sisältyi joka toiseen matkapuhelinliittymään.

Datasiirtomaksut ovat enimmäkseen poistuneet markkinoilta. Kuukausimaksultaan halvimmissa liittymissä saattaa olla vielä tiedonsiirtorajoitus, jonka ylityksestä seuraa lisämaksu.

Tekstiviestien puolesta puhuu tietoturva, joka ei toki ole aukoton, mutta vailla pikaviestipalvelujen tietoturvariskejä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.