Viestit siirtyvät verkkoon

Nokian markkinaosuusmenetysten jälkeen kuuluu melkein asiaan, että myös suomalainen viestintäkeksintö eli tekstiviesti menettää suosiotaan kovaa vauhtia. Tosin kehitys on muissa maissa paljon vauhdikkaampaa kuin Suomessa. Ensin tekstiviestimäärät alkoivat laskea merkittävästi Hollannissa ja Espanjassa. Syy oli mobiilisovellus WhatsApp, joka mahdollistaa viestien lähettämisen ilmaiseksi.

Tilanne on kääntynyt jo tekstiviestien tappioksi maailmanlaajuisesti. Talouslehti Financial Times kertoi teettämänsä tutkimuksen perusteella, että viime vuonna lähetettiin 19 miljardia pikaviestiä sovellusten kautta joka päivä, mutta tekstiviestejä alle 18 miljardia päivässä.

Kehitys todistaa, että tavallinen kännykänkäyttäjä etsii jatkuvasti tapoja hyödyntää palveluja, joiden käytön voi sisällyttää kiinteän kuukausimaksun hintaan. Matkapuhelinoperaattoreiden ansainta on siten yhä selvemmin siirtymässä kiinteähintaisiin datapaketteihin. Viime vuoden lopussa sellainen sisältyi joka toiseen matkapuhelinliittymään.

Datasiirtomaksut ovat enimmäkseen poistuneet markkinoilta. Kuukausimaksultaan halvimmissa liittymissä saattaa olla vielä tiedonsiirtorajoitus, jonka ylityksestä seuraa lisämaksu.

Tekstiviestien puolesta puhuu tietoturva, joka ei toki ole aukoton, mutta vailla pikaviestipalvelujen tietoturvariskejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.