Vihreä kilpailija iskee lujaa

Vielä viime viikolla näytti siltä, että S-Pankki etenee pankkisektorilla hitaasti mutta vakaasti omaa polkuaan ilman suurempia rakennejärjestelyjä, kun se osti piskuisen rahastoyhtiö FIMin.

Torstai osoitti, että viimeviikkoinen ostos oli vasta esinäytös.

Tapiola Pankin ja S-Pankin yhdistyminen merkitsevät todella vahvan toimijan syntymistä pankkisektorille. Sen tulevaisuuden voi jo nyt sanoa olevan paljon vahvemmalla pohjalla kuin Danske Bankin, jonka äskettäinen konttorien lopettamisuutinen vahvisti käsitystä pankin vetäytymisestä valtakunnallisen toimijan roolista.

Uudella S-Pankilla on puoli miljardia euroa enemmän talletuksia taseessaan kuin POP Pankki -ryhmällä. Säästöpankkiryhmän saavuttamiseen on vielä matkaa, mutta siihenkin on eväitä.

S-Pankin vahvuus on bonuskortti, joka ohjaa voimakkaasti ostokäyttäytymistä. Asiakkaat voivat ottaa jatkossa asuntolainankin konttorista, joka on kaupassa. Bonusyhteistyö hyödyttää varmasti myös LähiTapiolan vakuutuskauppaa, sillä aikaisemminkin testattu bonuskumppanuus käynnistyy vuoden päästä.

Nyt julkistettu järjestely antaa luvan odottaa, että osuuspankkiryhmällä ja Nordealla on täysi työ panna kampoihin ketterille vihreällä kortilla pelaaville isännättömän rahan rengeille.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.