Vihreä kiristys

Hallitusneuvotteluista ja tulevasta hallituksesta vetäytynyt perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on ilkkunut, että nyt ollaan muodostamassa hävinneiden hallitusta. Ilkkuminen on pitkälti poliittista retoriikkaa, mutta lisää intoa Soini saa, kun eduskuntavaaleissa kolmanneksen kansanedustajanpaikoistaan menettänyt vihreä liitto lauantaita vasten yöllä ilmoitti tietyin ehdoin olevansa valmis uuteen hallitukseen.

Paradoksaalista on, että eniten hävinnyt puolue pystyy esittämään hallituksen muodostajalle tiukimmat ehdot. Vihreät vaatii, että perusturvaa on nostettava 100 euroa kuukaudessa, uusi hallitus ei saa hyväksyä ydinvoiman lisärakentamista ja ympäristönsuojelun tilaa on parannettava esimerkiksi ilmastolain avulla.

Ehdot ovat tiukat, mutta hallitusta muodostavalla kokoomuksen puheenjohtajalla Jyrki Kataisella on vähän vaihtoehtoja. Jos vihreitä ei saada mukaan hallitukseen, sen pohja on jäämässä vaarallisen kapeaksi. Kokoomuksen, SDP:n, RKP:n ja kristillisdemokraattien hallituksella olisi takanaan vain 102 kansanedustajaa.

Vihreät ovat aidosti ratkaisijan paikalla, toisin kuin SDP, joka vain kiukuttelee.

Kuvittelevatko sosiaalidemokraatit todella, että he voisivat kampittaa Kataisen ja ryhtyä itse kokoamaan hallitusta jollekin toiselle pohjalle? Mikähän se pohja voisi olla?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Itä-Suomen edunvalvonta vaatii jatkuvaa valppautta

Ilkka-Pohjalainen on rohkea veto maakuntalehdiltä

Miksi tätä tehdään?

Oikein väärin toimittu

Talvivaaran sotkussa ei ole saivartelemista

Postin on katsottava koko alaa, ei vain itseään

Mieleni versio on vanhentunut

Pientä rajaa

Koulujen haasteita ei ratkota pelkästään resursseilla

Varjobudjeteissa näkyy opposition oikeistolaisuus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.