Viisas remonttipäätös

Kuopion kaupunginvaltuusto teki viisaan ja hyvän päätöksen hyväksyessään kaupunginteatterin remonttibudjetin maanantaina. Lähes yksimielinen ratkaisu syntyi pitkän keskustelun jälkeen. Puhetta aiheutti saneerauksen kustannusarvio, joka on nyt 27,2 miljoonaa euroa. Se on noin kymmenen miljoonaa euroa suurempi kuin vuonna 2007 esitetyssä hankesuunnitelmassa.

Kaupunki saa osin syyttää itseään siitä, että lisähintaa tuli näinkin paljon. Jos remonttipäätös olisi tehty pian hankesuunnitelman esittelyn jälkeen, veronmaksajat olisivat päässeet vähemmällä. Saneerauksen edistämisessä oli vitkuttelun ja jahkaamisen makua. Pitää tosin muistaa, että syksyllä 2008 alkaneen talouslaman myötä moni investointi laitettiin jäihin.

Jos teatteritoimintaa Kuopiossa aiotaan jatkaa, remontti on välttämätön. Valtuutetut tiesivät tämän. Kaupunginteatteri on tärkeä kulttuurilaitos koko ympäröivälle maakunnalle. Teatteri vetää paljon yleisöä myös naapurimaakunnista.

Teatteriväellä on nyt edessään pitkä evakkotaival. Se päättyy kesällä 2014, jolloin Kuopiossa tarjotaan laadukasta teatteria uudistetuissa ja upeissa olosuhteissa. Toissailtainen päätös takaa myös kaupunginteatterin kaikin puolisen taiteellisen kehittymisen. Se on jo nyt yksi parhaista maakuntateattereista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.