Viisas remonttipäätös

Kuopion kaupunginvaltuusto teki viisaan ja hyvän päätöksen hyväksyessään kaupunginteatterin remonttibudjetin maanantaina. Lähes yksimielinen ratkaisu syntyi pitkän keskustelun jälkeen. Puhetta aiheutti saneerauksen kustannusarvio, joka on nyt 27,2 miljoonaa euroa. Se on noin kymmenen miljoonaa euroa suurempi kuin vuonna 2007 esitetyssä hankesuunnitelmassa.

Kaupunki saa osin syyttää itseään siitä, että lisähintaa tuli näinkin paljon. Jos remonttipäätös olisi tehty pian hankesuunnitelman esittelyn jälkeen, veronmaksajat olisivat päässeet vähemmällä. Saneerauksen edistämisessä oli vitkuttelun ja jahkaamisen makua. Pitää tosin muistaa, että syksyllä 2008 alkaneen talouslaman myötä moni investointi laitettiin jäihin.

Jos teatteritoimintaa Kuopiossa aiotaan jatkaa, remontti on välttämätön. Valtuutetut tiesivät tämän. Kaupunginteatteri on tärkeä kulttuurilaitos koko ympäröivälle maakunnalle. Teatteri vetää paljon yleisöä myös naapurimaakunnista.

Teatteriväellä on nyt edessään pitkä evakkotaival. Se päättyy kesällä 2014, jolloin Kuopiossa tarjotaan laadukasta teatteria uudistetuissa ja upeissa olosuhteissa. Toissailtainen päätös takaa myös kaupunginteatterin kaikin puolisen taiteellisen kehittymisen. Se on jo nyt yksi parhaista maakuntateattereista.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.