Virheistä otettava opiksi

Keväinen auringonpaiste lämmittää, mutta tuo esille myös talven aikana kaduille ja jalkakäytäville kylvetyn hiekan. Tästä seurauksena on hengitystä haittaava pöly. Ilmanlaatu heikkenee pahimmillaan niin paljon, että allergikkojen on vaikea liikkua ulkoilmassa.

Kuopio on kärsinyt monen muun kaupungin tavoin katupölystä joka kevät. Viime keväänä katujen puhdistus venyi luvattoman myöhään ja tämä suututti kaupunkilaiset. Myöhästymistä perusteltiin vaalirauhalla.

Ruutukaava-alueen katujen puhdistus ajoittuu yleensä huhtikuulle johonkin viikonloppuun. Teknisen viraston olisikin otettava opiksi viime keväästä ja puhdistettava kadut heti kuin se sään puolesta on mahdollista. Kaupunkilaisille on myös ilmoitettava mahdollisimman hyvissä ajoin puhdistuksen tarkasta ajankohdasta.

Kuopiossa katupölyä on ilmassa paikoin sellaisina pitoisuuksina, että ilmanlaatu on luokiteltu huonoksi. Esimerkiksi viime viikon puolivälissä ilmanlaatu oli pääosin tyydyttävä tai välttävä.

Katupöly ja hiekka ovat terveysriski. Kuopion keskustassa asuu yli 10 000 ihmistä, jotka ovat keväisin tukalassa tilanteessa. Huono ilmanlaatu vaikuttaa myös kaupankäyntiin, sillä asiakkaat karttavat liikkumista pölypilvien keskellä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.