Virheistä otettava opiksi

Keväinen auringonpaiste lämmittää, mutta tuo esille myös talven aikana kaduille ja jalkakäytäville kylvetyn hiekan. Tästä seurauksena on hengitystä haittaava pöly. Ilmanlaatu heikkenee pahimmillaan niin paljon, että allergikkojen on vaikea liikkua ulkoilmassa.

Kuopio on kärsinyt monen muun kaupungin tavoin katupölystä joka kevät. Viime keväänä katujen puhdistus venyi luvattoman myöhään ja tämä suututti kaupunkilaiset. Myöhästymistä perusteltiin vaalirauhalla.

Ruutukaava-alueen katujen puhdistus ajoittuu yleensä huhtikuulle johonkin viikonloppuun. Teknisen viraston olisikin otettava opiksi viime keväästä ja puhdistettava kadut heti kuin se sään puolesta on mahdollista. Kaupunkilaisille on myös ilmoitettava mahdollisimman hyvissä ajoin puhdistuksen tarkasta ajankohdasta.

Kuopiossa katupölyä on ilmassa paikoin sellaisina pitoisuuksina, että ilmanlaatu on luokiteltu huonoksi. Esimerkiksi viime viikon puolivälissä ilmanlaatu oli pääosin tyydyttävä tai välttävä.

Katupöly ja hiekka ovat terveysriski. Kuopion keskustassa asuu yli 10 000 ihmistä, jotka ovat keväisin tukalassa tilanteessa. Huono ilmanlaatu vaikuttaa myös kaupankäyntiin, sillä asiakkaat karttavat liikkumista pölypilvien keskellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.