Vitsaa Kiuruvedelle

Ilta-Sanomat päätyi maanantaina julkaisemassaan selvityksessä siihen, että Suomen kilteimmät lapset asuvat Keski-Suomessa sijaitsevassa Karstulan kunnassa. Huonosti ei pärjännyt pohjoissavolainen Rautalampikaan. Se sijoittui kolmanneksi listalla, jossa ovat mukana kaikki Suomen kunnat Ahvenanmaan kuntia lukuun ottamatta.

Ilta-Sanomien selvitys ei ole tiedettä, mutta ei sitä ole tuulestakaan temmattu. Selvitys perustuu Tilastokeskuksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lapsia ja nuoria koskeviin rikos- ja koulukiusaamistilastoihin vuosilta 2005–2011.

Joulupukki todennäköisesti tuo lahjoja Karstulaan ja Vesannolle. Sen sijaan Kiuruvedelle ja Kaaville saattaa tulla vitsoja. Kiuruvesi nimittäin sijoittuu listalla vihonviimeiseksi. Kaavi on neljänneksi viimeinen. Aivan häntäpäästä löytyy myös Iisalmi.

Puute selvityksestä kertovassa jutussa on, että siitä ei käy selville erojen suuruus. Se olisi ollut oleellinen tieto.

Kiuruvedellä ja Kaavilla asuville selvitys ei taida olla suuri yllätys. Paikkakunnalla asuvat ihmiset ovat ilmaisseet Savon Sanomien toimitukselle huolensa lasten ja nuorten pahoinvoinnista.

Huoleen on syytä suhtautua vakavasti, niin kuin Ilta-Sanomien tekemä selvityskin todistaa. Lasten ja nuorten pahoinvointi on merkki ongelmista, joihin pitää puuttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaupunkien kasvuun liittyy epävarmuuksia

KuPS teki Kuopiosta taas jalkapallokaupungin

Väki vähenee, pidot paranee

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.