Vitsaa Kiuruvedelle

Ilta-Sanomat päätyi maanantaina julkaisemassaan selvityksessä siihen, että Suomen kilteimmät lapset asuvat Keski-Suomessa sijaitsevassa Karstulan kunnassa. Huonosti ei pärjännyt pohjoissavolainen Rautalampikaan. Se sijoittui kolmanneksi listalla, jossa ovat mukana kaikki Suomen kunnat Ahvenanmaan kuntia lukuun ottamatta.

Ilta-Sanomien selvitys ei ole tiedettä, mutta ei sitä ole tuulestakaan temmattu. Selvitys perustuu Tilastokeskuksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lapsia ja nuoria koskeviin rikos- ja koulukiusaamistilastoihin vuosilta 2005–2011.

Joulupukki todennäköisesti tuo lahjoja Karstulaan ja Vesannolle. Sen sijaan Kiuruvedelle ja Kaaville saattaa tulla vitsoja. Kiuruvesi nimittäin sijoittuu listalla vihonviimeiseksi. Kaavi on neljänneksi viimeinen. Aivan häntäpäästä löytyy myös Iisalmi.

Puute selvityksestä kertovassa jutussa on, että siitä ei käy selville erojen suuruus. Se olisi ollut oleellinen tieto.

Kiuruvedellä ja Kaavilla asuville selvitys ei taida olla suuri yllätys. Paikkakunnalla asuvat ihmiset ovat ilmaisseet Savon Sanomien toimitukselle huolensa lasten ja nuorten pahoinvoinnista.

Huoleen on syytä suhtautua vakavasti, niin kuin Ilta-Sanomien tekemä selvityskin todistaa. Lasten ja nuorten pahoinvointi on merkki ongelmista, joihin pitää puuttua.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.